Τομέας Νησιωτικότητας: Η κυβέρνηση αφού απέτυχε να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν τιμωρεί τους ανεμβολίαστους σεισμόπληκτους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Οκτ, 2021

Προ ημερών κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 επισκέφθηκε τις περιοχές που έχουν πληγεί από τον σεισμό στον Νομό Ηρακλείου Κρήτης. Στο κλιμάκιο συμμετείχε ο βουλευτής Γιώργος Λογιάδης, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Απόστολος Λουλουδάκης και Δημήτρης Λιάπης και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Ηρακλείου. 

Διαπίστωσαν ότι για άλλη μια φορά ότι το φερόμενο επιτελικό κράτος έχει χρεοκοπήσει σε όλα τα επίπεδα: Κανένας κεντρικός σχεδιασμός και  παντελής έλλειψη συντονισμού στην αντιμετώπιση των αναγκών των σεισμόπληκτων συμπολιτών μας. Το βάρος της φροντίδας τους είχε πρωτίστως αναλάβει η απαξιωμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Ερυθρός Σταυρός και οι εθελοντές. 

Ως Τομέας Νησιωτικότητας του ΜέΡΑ25 στεκόμαστε στο πλευρό των νησιωτών.

Επισημαίνουμε την ανάγκη να μεταφερθούν άμεσα όσοι σεισμόπληκτοι παραμένουν στις σκηνές σε κατάλληλους χώρους φιλοξενίας όπου με τον απαιτούμενο σχεδιασμό θα υπάρξει υγειονομική εξασφάλιση. Είναι θλιβερό να φιλοξενούνται σε πρόχειρους και ακατάλληλους χώρους ταλαιπωρημένοι συμπολίτες μας σε ένα νησί που διαθέτει από τα περισσότερα πεντάστερα ξενοδοχεία της χώρας μας.

Θεωρούμε ακατανόητο τον διαχωρισμό των εμβολιασμένων από τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας με τρόπο που παραπέμπει σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Το δικαίωμα στην περίθαλψη, την υγεία και την αξιοπρέπεια είναι υποχρέωση ενός ευνομούμενου και δημοκρατικού κράτους προς όλους τους πολίτες του. Όπως επίσης υποχρέωση του κράτους είναι να μην καθυστερεί την καταβολή των οικονομικών αποζημιώσεων όπως στην περίπτωση των σεισμόπληκτων της Σάμου.

Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι η πρόληψη και η μέριμνα για υποδομές και υπηρεσίες που έχει ανάγκη ολόκληρη η χώρα δεν θα μας έφερνε σε αυτές τις εικόνες ντροπής για τους σεισμόπληκτους. Οι θέσεις του ΜέΡΑ25 όπως επικυρώθηκαν από το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25 επισημαίνουν την επιτακτική ανάγκη το κρἀτος να επιστρέφει στην νησιωτική χώρα από τον πλούτο που παράγει μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων για την εξασφάλιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των νησιωτών (υποδομές και υπηρεσίες) σε όλα τα νησιά ανεξαιρέτως και αδιακρίτως, είτε παράγουν πλούτο είτε όχι, και φυσικά με ειδική μέριμνα  στα μικρά και ακριτικά νησιά που μέχρι σήμερα στερούνται στοιχειωδών αγαθών. 

Καταδικάζουμε την αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική η οποία εγκλωβίζει την χώρα και τους πολίτες της στην απαξίωση, στην εξαθλίωση, τον φόβο, την ανέχεια και στην διχόνοια και τις τιμωρητικού χαρακτήρα ταξικές πολιτικές της Μητσοτάκης ΑΕ που στερούν από σεισμόπληκτους νησιώτες και συμπολίτες μας το δικαίωμα στην στέγαση και στην φροντίδα που οφείλει το κράτος να παρέχει σε όλους τους νησιώτες ανεξαιρέτως, πολύ περισσότερο μετά και τις συνέπειες του πρόσφατου σεισμού. 

Τομέας Νησιωτικότητας ΜέΡΑ25

Υγιή, βιώσιμα και αυτάρκη νησιά 365 μέρες τον χρόνο!

Νησιώτες – ενεργοί πολίτες 365 μέρες τον χρόνο!

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο