Τομέας ΜΜΕ: Στο Σ/Ν για τις συνέπειες από τον “Ιανό” κρύβεται η “Λίστα Πέτσα Νο.2”

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Σεπ, 2020

Tο σχέδιο νόμου «για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» και των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19» που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ προς συζήτηση και ψήφιση με την ειδική διαδικασία του κατεπείγοντος, κρύβει ένα «διάβολο στη λεπτομέρεια» που για ακόμα μια φορά αναδεικνύει τις πραγματικές προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μέσα σ’ αυτό το νομοσχέδιο-Δούρειο Ίππο, κρύβεται η «λίστα Πέτσα νο 2»-μεγαλύτερη, αδιαφανέστερη, και πιο γενναιόδωρη προς τους βαρώνους της κατευθυνόμενης ενημέρωσης.
Συγκεκριμένα:

  •  Με το άρθρο 11, ανατίθενται «υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης, καθώς και κάθε άλλης συναφούς υπηρεσίας που απαιτείται για την έγκαιρη υλοποίηση τους, κατά παρέκκλιση ειδικότερων διατάξεων που αφορούν στην ανάθεση σχετικών υπηρεσιών». Πρόκειται για «λίστα Πέτσα υπ’ αριθμόν 2»,  με τη διαφορά ότι τώρα δεν προσδιορίζεται ούτε καν το συνολικό κόστος αυτού του «δώρου»!
  • Με το άρθρο 8, προβλέπεται «προσαυξημένη έκπτωση» (φοροαπαλλαγή) για συγκεκριμένες διαφημιστικές δαπάνες επιχειρήσεων κατά τα έτη 2020-2021. Είναι σαφές ότι αυτή η διάταξη ευνοεί τους μεγάλους διαφημιζόμενους και τα τηλεοπτικά κανάλια, κυρίως αυτά που κατέχουν τη μερίδα του λέοντος από τη διαφημιστική πίτα. Επιπλέον, ούτε για αυτό το «δώρο» υπάρχει προσδιορισμός του συνολικού κόστους!
  • Με το άρθρο 9, προβλέπεται η αναστολή καταβολής τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης για έναν ολόκληρο χρόνο, έως και την 30ή Σεπτεμβρίου 2021. Μπορεί το συγκεκριμένο τέλος να καταβάλλεται από όσους διαθέτουν δορυφορικούς αποκωδικοποιητές, αλλά στην ουσία η διάταξη ευνοεί τις πλατφόρμες της NOVA και της Cosmote αφού θα μειώσουν την πιθανότητα απώλειας συνδρομητών, ενώ ταυτοχρόνως απαλλάσσονται από την καταβολή 18-20 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά προς το ελληνικό δημόσιο. Εν τέλει, ποιος θα κληθεί να καλύψει αυτό το ποσό αν όχι όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες;

Για να το πούμε πιο απλά: Το «ό,τι κι αν χρειαστεί» που θα έπρεπε η κυβέρνηση να εφαρμόσει στην ενίσχυση του τομέα της Υγείας, το δίνει για να ενισχύσει την προπαγάνδα που θα αποκρύψει την «ηθελημένη ανικανότητα» που χρησιμοποιείται ως φύλο συκής για την εξυπηρέτηση της παρασιτικής ολιγαρχίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο