Ο Πρωθυπουργός φροντίζει από τώρα να ρίξει την δική του ευθύνη στους πολίτες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Σεπ, 2020

«Το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα».

Αυτό το πολύ προσεκτικά επιλεγμένο εύρημα των επικοινωνιολόγων του Πρωθυπουργού, επιστρατεύτηκε ως κεντρικό σύνθημα σε ένα διάγγελμα το οποίο δεν είχε σκοπό να ανακοινώσει κάτι, αλλά να στρώσει πολιτικά το έδαφος για αυτό που επίκειται να ανακοινώσει.

Η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει σκληρά μέτρα γιατί διαπιστώνει κάθε μέρα πόσο έχει χάσει τον έλεγχο της διασποράς του ιού, συνεπεία των ολέθριων επιλογών της μετά το πρώτο lockdown.

Ένα άλλο πράγμα που γνωρίζει η κυβέρνηση, είναι πόσο επιμελώς απέφυγε να πάρει οποιοδήποτε μέτρο δεν συνοδευόταν από δωρεές ή εξυπηρετήσεις σε φίλιους ολιγάρχες και μεσάζοντες. Γνωρίζει ότι άφησε αθωράκιστη την υγεία και απροετοίμαστα τα σχολεία, γι αυτό και οι νεφελώδεις αναφορές στην κάθε άλλο παρά γενναία ενίσχυση των δύο καίριων αυτών τομέων και η ουδόλως διακριτική αναφορά/διαφήμιση στη συνεισφορά του Ιδρύματος Νιάρχος στον τομέα της Υγείας, τον τομέα που θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα οποιασδήποτε κυβέρνησης, οποιουδήποτε ιδεολογικού προσανατολισμού.

Αυτός είναι ο λόγος που η Πρωθυπουργική ομιλία στριφογύριζε γύρω από την έννοια της ατομικής ευθύνης. Ξέροντας πολύ καλά πόσο τοξικό «πολιτικό δηλητήριο» θα είναι ένα δεύτερο lockdown φροντίζει από τώρα να ρίξει την ευθύνη στους πολίτες. Εκείνοι θα φταίνε που δε φόρεσαν μάσκα ακόμα και στη μοναξιά της ανεργίας τους, εκείνοι θα φταίνει που δεν κράτησαν σε επαρκή απόσταση τα παιδιά τους που διψάνε για ένα χάδι, εκείνοι θα φταίνε που δεν υποκατέστησαν επαρκώς τις προμελετημένες αμέλειες της πιο ταξικής παρασιτικής κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος.

Θα σας το εξηγήσει άλλωστε περαιτέρω μια μεραρχία καλοταισμένων ΜΜΕ, ενδυναμωμένων από τη «λίστα Πέτσα 2» που νομοθετείται άμεσα επί τούτου. Γιατί όπως έδειξε και η πρωθυπουργική αποστροφή, η «αυτοπροστασία» είναι πολύ ψηλά στις αξίες του κυρίου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο