Τομέας ΜΜΕ: Ο Ουμπέρτο Έκο είχε δίκιο: «Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις»!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Αυγ, 2022

Αν θέλουμε να δώσουμε μορφή στην αφηρημένη είδηση «θέση 108 στην κατάταξη ελευθερίας του Τύπου», μια περαντζάδα από τα χθεσινά δελτία ειδήσεων αρκεί.

Η είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου και θα είχε ήδη ρίξει την κυβέρνηση μιας χώρας με θεσμούς ανεξάρτητους και λειτουργικούς, δηλαδή η παραίτηση στενών συνεργατών ενός υπερσυγκεντρωτικού πρωθυπουργού λόγω ενός σκανδάλου υποκλοπών που δε μπορούσαν πια να συγκαληφθούν, έτυχε της εξής κάλυψης από τα δελτία ειδήσεων των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, δηλαδή της κύριας πηγής ενημέρωσης των πολιτών:

Ο Σκάϊ αφιέρωσε 8 από τα 58 λεπτά του δελτίου του στην είδηση. Ο Αnt1 7 από τα 62. 6 από τα 67 λεπτά του το Star, ενώ πιό γαλαντόμο κανάλι αποδεικνύεται ο Alpha με 20 λεπτά, το OPEN (18 από 54 λεπτά) ενώ μια ανάσα ακολουθεί το Mega (17 από 57 λεπτά ειδήσεων)

Η ΕΡΤ, (η οποία μαζί με το ΑΠΕ, και την ΕΥΠ υπάγεται απ’ ευθείας στον Πρωθυπουργό) κινήθηκε κάπου στη μέση, με 13 από τα 58 λεπτά του απογευματινού δελτίου (πιο γενναιόδωρη μερίδα από το μεσημεριανό δελτίο που έδωσε όλα κι όλα τρία λεπτά στο θέμα).

To αβίαστο συμπέρασμα που βγαίνει από αυτή την καταγραφή; Ο Ουμπέρτο Έκο είχε δίκιο: «Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις»!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο