Τομέας ΜΜΕ: Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μπουγάδα του STAR για να ξεπλύνει το Λιγνάδη, ξανάβαλε πλυντήριο για να λευκάνει την αστυνομική βία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Μαρ, 2021

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μπουγάδα που είχε βάλει το STAR για να ξεπλύνει το Λιγνάδη, και λίγες βδομάδες μετά ξανάβαλε πλυντήριο για να λευκάνει την αστυνομική βία που μετατρέπει ειρηνικές διαδηλώσεις σε πεδία μάχης.

Το κανάλι ξεπέρασε και το Λιγνάδειο ατόπημα του για το οποίο άλλωστε υποχρεώθηκε σε ταπεινωτική αναδίπλωση μετά τις σφοδρες αντιδράσεις, και αυτή τη φορά προχώρησε σε ανατριχιαστικά γκεμπελική αλλοίωση βίντεο ντοκουμέντων, για να υποβάλει στο κοινό του μια εκδοχή των γεγονότων που αντιστρέφει πλήρως την πραγματικότητα.

Αξίζει να σταθούμε σε δύο ουσιώδη ζητήματα που αναδεικνύει το σοβαρότατο αυτό περιστατικό:

  •  Επείγει να αλλάξει το κριτήριο με το οποίο δίνονται οι δημόσιες συχνότητες. Η λογική «ο έχων τα λεφτά» αποδεδειγμένα καταλήγει στο να παραδίνεται κάτι τόσο ευαίσθητο για τη Δημοκρατία όπως η Ενημέρωση, στα «παχιά πορτοφόλια» που έχουν τις δικές τους ατζέντες να υπηρετήσουν.
  •  Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στην Ενημέρωση. Το ΕΣΡ έχει οδηγηθεί σε αφοπλισμό και αχρήστευση του ρόλου του, και η κυβέρνηση που το πρώτο μέλημά της ήταν να πάρει υπό τον ασφυκτικό της έλεγχο τη Δημόσια Τηλεόραση και το ΑΠΕ, έχει κάθε λόγο να συντηρήσει αυτή την κατάσταση, χτίζοντας ένα μονοφωνικό πεδίο ενημέρωσης που τα Ολοκληρωτικά Καθεστώτα μελετάνε με δικαιολογημένη ζήλια.

Είναι επείγον, είναι ουσιώδες ζήτημα Δημοκρατίας, να κλείσει η πληγή της παράδοσης των τηλεοπτικών συχνοτήτων στους Βαρώνους και Ολιγάρχες που ενσταλάξανε το δηλητήριο της παρακμιακής αισθητικής και των αντιδραστικών αξιών τους στα σαλόνια των πολιτών επί τρείς δεκαετίες.

Η Ενημέρωση χρειάζεται τη δική της Μεταπολίτευση.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο