Τομέας Μεταφορών και Υποδομών: Είναι ευθύνη του κράτους ο οργανωμένος έλεγχος σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Νοέ, 2021

Τα τελευταία γεγονότα που έχουν έρθει στην δημοσιότητα και αφορούν την κατάσταση των σχολικών κτιρίων είναι από απογοητευτική έως επικίνδυνη!

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο διακυβέρνησής του, όσο η κυβέρνηση της Ν.Δ. σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα σε προτάσεις υιοθέτησης ουσιαστικών μέτρων που αφορούν την στατική επάρκεια των σχολικών κτιρίων.

Δεν είναι αρκετή η αγωνία των γονιών, των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την ανυπαρξία της κυβερνητικής πολιτικής γύρω από τον covid-19 και έρχεται να προστεθεί σε αυτή και η δομική κατάρρευση των σχολείων;

Πότε θα σταματήσει η αγωνία για τις συνθήκες κάτω από τις με τις οποίες κάνουν μάθημα τα παιδιά;

Πότε τα ιδιωτικά κτήρια θα σταματήσουν να μετατρέπονται σε σχολεία χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις;

Ως πότε οι πολίτες θα παρακαλούν να γίνουν νέα σχολεία;

Ως πότε οι πολίτες θα παρακαλούν τις αρμόδιες δημοτικές και κυβερνητικές αρχές να ελέγξουν την στατική επάρκεια των ήδη υπαρχόντων σχολικών κτιρίων;

Ως πότε οι μαθητές θα είναι τυχερά και θα γλυτώνουν την τελευταία στιγμή;

Είναι ευθύνη του κράτους ο οργανωμένος έλεγχος σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα.

Είναι ευθύνη του κράτους να ελέγχει και τους δήμους που συντηρούν μια κατάσταση με μισθωμένα κτίρια που τα βαφτίζουν σχολεία.

Τονίζουμε πως η παλαιότητα του κτιριακού αποθέματος και η σεισμική τρωτότητα της χώρας επιβάλλει τη συνδυασμένη εφαρμογή προγραμμάτων ενεργειακής και δομικής αναβάθμισης κτιρίων με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, όπως συζητείται στην Ευρώπη και έχει ήδη εφαρμοστεί στην Ιταλία (τη δεύτερη σεισμογενή Ευρωπαϊκή χώρα).

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο