Τομέας Ισότητας: «Όχι άλλη Γυναικοκτονία!» Κάλεσμα στην Πλατεία Συντάγματος, σήμερα Παρασκευή 17/12 στις 18:00

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Δεκ, 2021

Έχουμε φτάσει να μετράμε δεκαεφτά γυναιοκτονίες, και η Κυβέρνηση αντί να προβεί στην άμεση Νομική αναγνώριση του όρου γυναιοκτονία και να φροντίσει για την πρόληψη και την προστασία των θυμάτων βλέπουμε Υπουργούς της Κυβέρνησης να κάνουν απαράδεκτες δηλώσεις από το Βήμα της Βουλής για ατομική ευθύνη των θυμάτων(δηλώσεις Θεοδωρικάκου).

Η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Πρωθυπουργός αρνείται συνεχώς να αναλάβει την ευθύνη των πολιτικών του αποφάσεων. Ενώ προτρέπει τα θύματα να μιλήσουν για την βία που τους έχει ασκηθεί, δεν έχει κάνει καμία ενέργεια έτσι ώστε να εξασφαλίσει στα θύματα την απαραίτητη φροντίδα που χρειάζονται αντιθέτως ψηφίζει Νομοσχέδια που υποχρεώνουν το θύμα να έρχεται σε επαφή με τον κακοποιητή του (Νομοσχέδιο υποχρεωτικής Συνεπιμέλειας).

Η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δημιουργήσει δομές προστασίας σε όλη την χώρα για τα θύματα, να τους παρέχει δωρεάν παρακολούθηση από ψυχολόγο και λειτουργό καθώς και στα παιδιά των θυμάτων καθώς και την κάλυψη των νομικών εξόδων καθώς το κόστος είναι μεγάλο.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25 στηρίζουμε τα θύματα έμφυλης βίας και καλούμε όλες/ους/όλ@ να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση κατά των γυναικοκτονιών την Παρασκευή 17/12/21 στις 18:00 στην Πλατεία Συντάγματος!

Να μην γίνει η βία της πατριαρχίας κανονικότητα!

 

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο