Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+: Να μην στερηθεί κανένα άτομο το δικαίωμα στην ελεύθερη και ασφαλή άμβλωση – Όλοι και όλες την Τρίτη 28/6/22 στις 19:00 στην Αμερικανική Πρεσβεία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Ιούν, 2022

Η επιλογή για το αν μια μια γυναίκα επιθυμεί να αποκτήσει παιδί ή όχι αφορά εκείνη και μόνο εκείνη. Κανένα Κράτος καμία, Κυβέρνηση, κανένα Δικαστήριο και καμία Θρησκεία δεν έχουνε το δικαίωμα να επεμβαίνουν στην αυτοδιάθεση του σώματος μιας γυναίκας. Το δικαίωμα στην ασφαλή και ελεύθερη άμβλωση είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να καταργήσει το συνταγματικό δικαίωμα στην ελεύθερη και ασφαλή άμβλωση, δεν είναι μόνο μια αναχρονιστική απόφαση. Είναι μια απόφαση που μπορεί να αποδειχθεί μοιραία και να βάλει σε κίνδυνο το ένα άτομο που κυοφορεί. Διότι χωρίς το δικαίωμα στην ελεύθερη και ασφαλή άμβλωση, μπορείς να καταφύγει σε άλλες μεθόδους, που να κινδυνέψει η ίδια του η ζωή, ή ακόμη μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις που να είναι απαραίτητη η άμβλωση γιατί κινδυνεύει τόσο η ζωή του εμβρύου, όσο και του ατόμου που κυοφορεί. Ένας ακόμη λόγο που είναι αποτρόπαια μια τέτοια απόφαση είναι, γιατί σε περίπτωση που μια εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα από βιασμό, το άτομο εκείνο είναι αναγκασμένο να συνεχίσει αυτήν την εγκυμοσύνη. Κάτι που το βλέπουμε και σε πολλές γυναίκες από την Ουκρανία, όπου έχουν πέσει θύματα βιασμού και καταφεύγουν στην Πολωνία για άσυλο, όμως τους απαγορεύεται η άμβλωση, αφού η Πολωνία είναι και ακόμη χώρα που την έχει απαγορεύει.

Παρατηρείται όλο και πιο συχνά, μια τάση προς την επιβολή σκοταδιστικων απόψεων. Τάση που αρχίζει να βρίσκει έδαφος και στην Ελλάδα, με σεμινάρια γονιμότητας, με την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας και δήλωση συμμετοχής μέλη της Κυβέρνησης, και ιερείς, αλλά και την Υπουργό Παιδείας, να βάζει την υπογραφή της σε απαράδεκτα μαθήματα προγεννητικής. αγωγής

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, δηλώνουμε την απέχθεια μας για τέτοιου είδους αποφάσεις. Γνωρίζουμε πως επιρροή για τέτοιου είδους νόμους είναι ακροδεξιά άτομα. Συμμετέχουμε μαζί με άλλες συλλογικότητες σήμερα Τρίτη 28/6/22 στις 19:00 έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία, να διαδηλώσουμε την ενάντια στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Να μην στερηθεί κανένα άτομο το δικαίωμα στην ελεύθερη και ασφαλή άμβλωση!

Για τα σώματά μας αποφασίζουμε εμείς!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο