Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+: Καταδικάζουμε τις επιθέσεις από ομάδα ατόμων με φασιστικές διαθέσεις που έγιναν στο Pride της Αθήνας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Ιούν, 2023

Επιθέσεις από ομάδα ατόμων με φασιστικές διαθέσεις έγιναν στο Pride της Αθήνας, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες πως μια ομάδα ανθρώπων που φορούσαν στρατιωτικά και μαύρα ρούχα, επιτέθηκαν στην παρέλαση του Pride, τραμπουκιζοντας κόσμο που συμμετείχε και έχουν γίνει αναφορές πως άγνωστοι χτύπησαν ένα τρανς άτομο και του πήραν την σημαία.

Το περιστατικό στο Pride της Αθήνας μαζί με την επίθεση με δακρυγόνα από την ΕΛ.ΑΣ που έγινε στο 7ο αυτοοργανωμενο Pride στο ΑΠΘ πριν λίγες μέρες, επιβεβαιώνουν πως η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα δεν είναι πουθενά ασφαλή. Παρά τα βήματα που έχουνε γίνει τα τελευταία χρόνια για την αναγνώριση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά ακόμη για να νιώθουν πραγματική ασφάλεια τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, ως ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και ως άτομα που στεκόμαστε δίπλα στο πλευρό της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, θεωρούμε πως τέτοιου είδους περιστατικά είναι το λιγότερο καταδικαστέα και απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των Αρχών για την διευκόλυνση του περιστατικού που σημειώθηκε στο χθεσινό Pride. Ζητάμε την άμεση νομοθέτηση για την αναγνώριση των δικαίων δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
Δεν αρκεί μόνο οι πολιτικοί αρχηγοί, οι βουλεύτριες και βουλευτές κομμάτων να πηγαίνουν κάθε χρόνο στο Pride απλά να φωτογραφίζονται για να φανεί πως είναι δίπλα στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, όταν στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία ουσιαστική θέση στο πολιτικό τους πρόγραμμα και στον πολιτικό τους σχεδιασμό για την προστασία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο