Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+: Ας γίνει η Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας αφορμή να σταματήσουν τα τρανς άτομα να ζουν στο περιθώριο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Μαρ, 2022

Τα τρανς άτομα στην Ελλάδα αντιμετώπιζαν από πάντα αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητα τους, προβλήματα που δυστυχώς συνεχίζονται ακόμη και σήμερα. Από την απαξίωση της ίδιας τους της οικογένειας, που τις περισσότερες φορές καταλήγει ακόμη και σε διωγμό από το σπίτι τους, μέχρι τις απαράδεκτες λεκτικές συμπεριφορές στο σχολείο, τη σωματική βία, τον αποκλεισμό από χώρους εργασίας. Ειδικότερα, τα τρανς άτομα που εργάζονται στο σεξ έρχονται αντιμέτωπα με βίαιες συμπεριφορές που αποτελούν κίνδυνο και για την ίδια τους την ζωή.

Μέχρι και σήμερα καμία Κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με τα τρανς δικαιώματα, ενώ ο νόμος για την μετάβαση φύλου που νομοθέτησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε πως είχε νομικά κενά.

Είναι αναγκαίο να λάβουμε υπόψιν τα δικαιώματα των τρανς ατόμων, που αποτελούν και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Ένας νόμος από μόνος δεν θα φέρει την αλλαγή για τα τρανς άτομα, αλλά θα είναι μια καλή αρχή για την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους και την προστασία τους, καθώς, όσο δεν υπάρχουν ισχυροί νόμοι που θα τα προστατεύουν, θα είναι συνεχώς ευάλωτα και θα κινδυνεύει η ζωή τους.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Ορατότητας Τρανς Ατόμων, στεκόμαστε δίπλα σε κάθε τρανς άτομο που έχει γίνει θύμα οποιαδήποτε τρανσφοβικης επίθεσης. Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει να απαξιώνει τα τρανς άτομα και την τρανς Κοινότητα και να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με την αναγνώριση των δικαίων αιτημάτων τους.

Ας γίνει η Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας αφορμή να σταματήσουν τα τρανς άτομα να ζουν στο περιθώριο.

Να σταματήσει να απειλείται η ίδια τους η ζωή.

Τα τρανς δικαιώματα αποτελούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο