Τομέας Εξωτερικών και Άμυνας: Τελματώδης κι αδιέξοδη η ελλαδική εξωτερική πολιτική στο Κυπριακό

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Ιούλ, 2022

Η παρουσία του Υφυπουργού Άμυνας κ. Νίκου Χαρδαλιά στην Κύπρο ανήμερα της επετείου του ΑΤΙΛΛΑ Α’ συνοδεύθηκε από τις καθιερωμένες, στερεότυπες κι αδιέξοδες δηλώσεις που αποδεικνύουν την έλλειψη πολιτικής του Μαξίμου στο Κυπριακό.

Εδώ και 48 χρόνια ο λαός της Κύπρου έχει χορτάσει από παχιά λόγια κενού περιεχομένου από τους δημαγωγούς των Αθηνών.

Οι δηλώσεις Χαρδαλιά επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά την έλλειψη ουσιαστικού σχεδίου κι ενδιαφέροντος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την επίλυση του Κυπριακού. Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης, ο ασφαλής και προβλέψιμος σύμμαχος, αδιαφορεί χαρακτηριστικά για το Κυπριακό, υποχωρώντας κι ενδίδοντας συστηματικά στις απαιτήσεις των Αμερικανών και των συμμάχων τους στην Αν. Μεσόγειο.

Η επιδιωκόμενη επίλυση του Κυπριακού, αδιαμφισβήτητα επί τη βάσει το Διεθνούς Δικαίου, δεν είναι αρκετή για να βγάλει το Κυπριακό από την γεωπολιτική κατάψυξη. Χρειάζεται στρατηγικός σχεδιασμός και πολύπλευρη εξωτερική πολιτική από την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση την ανάδειξη του εποικοδομητικού ρόλου της κοινωνίας των πολιτών. Παράλληλα απαιτείται επαναπροσδιορισμός των προτεραιοτήτων της Ελλάδας στην περιοχή με πυξίδα την πολιτική κυρίαρχης ουδετερότητας της Ελλάδας μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο