Τομέας Εξωτερικών και Άμυνας: Τα γλυπτά του Παρθενώνα κι ο Πρωθυπουργός της Συμφοράς

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Νοέ, 2021

Τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στην φυσική τους θέση, την Αθήνα. Έχει σημασία όμως ο τρόπος με τον οποίο διεκδικούμε αυτό τον στόχο.

Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Μητσοτάκης προώθησε τα δίκαια της Ελλάδας στο εξωτερικό με τον χειρότερο τρόπο. Κατά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον στο Λονδίνο ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ζήτημα επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα χωρίς προεργασία, τακτική και κυρίως στρατηγική. Χωρίς διπλωματικό τακτ και χωρίς να διαθέτει διαπραγματευτική ισχύ ο φιλοξενούμενος κ. Μητσοτάκης δεν έπεισε με αποτέλεσμα να εισπράξει την …σιωπή του αμήχανου οικοδεσπότη του.

Πρέπει να καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης ότι σε τέτοιου είδους συναντήσεις δεν συζητούνται θέματα στο γόνατο και κυρίως χωρίς την προοπτική άμεσων και χειροπιαστών αποτελεσμάτων. Παρά την δήθεν ικανοποίηση του ιδίου, των συμβούλων του και των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι με την έλλειψη κύρους που απέπνευσε ο κ. Μητσοτάκης στο Λονδίνο δεν αποκόμισε τίποτε και ζημίωσε την προοπτική της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο