Τομέας Εξωτερικών και Άμυνας: Στο χρονοντούλαπο οι Μάρτυρες του Διστόμου; Ποτέ!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Ιούν, 2022

Ανήμερα της θλιβερής επετείου της ναζιστικής σφαγής του Διστόμου, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσκάλεσε τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Τώρα που αλλάζουν οι γεωπολιτικές ισορροπίες παγκοσμίως κι ο Αμερικάνοι αποφάσισαν να εξοπλίσουν την Γερμανία για να εξισορροπηθεί ο ρωσικός αναθεωρητισμός, το Βερολίνο εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα για τα εγκλήματα πολέμου στο Δίστομο κι άλλα μαρτυρικά μέρη της Ελλάδα κι όλης της Ευρώπης. Ο επανεξοπλισμός της Γερμανίας αυτομάτως επαναφέρει στο προσκήνιο τις εκκρεμότητες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κυριότερη εκ των οποίων είναι η απόδοση των γερμανικών οφειλών.

Η Γερμανία συνεχίζει να μην αναλαμβάνει την ιστορική της ευθύνη και να μην εκφράζει έμπρακτα την μεταμέλειά της έναντι των νεκρών του Διστόμου. Χρησιμοποιεί την γεωπολιτική της ισχύ με διάφορα νομικά και πολιτικά τεχνάσματα για να εμποδίσει την εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 11/2000 αμετάκλητης απόφασης της Ολομελείας του Αρείου Πάγου, που δικαιώνει τα θύματα του Διστόμου.

Ο Γερμανός Καγκελάριος βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη παριστάνοντας ότι δεν γνωρίζει τα Ανώγεια, τη Βιάννο, την Καισαριανή, τα Καλάβρυτα, την Κάνδανο, τα Κερδύλλια, το Κομμένο, τους Πύργους, το Μεσόβουνο, τη Μουσιωτίτσα, την Υπάτη, το Χαϊδάρι και τον Χορτιάτη. Παριστάνει τον ανήξερο για τα αποτρόπαια εγκλήματα που διέπραξε στην Ελλάδα η ναζιστική Γερμανία, τη λεηλασία του πλούτου της Ελλάδας και την συνολική καταστροφή της χώρας.

Το χειρότερο όμως δεν είναι η στάση του κ. Σολτς. Είναι η στάση της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης. Αντί να υλοποιήσει την έννομη γραμμή διεκδίκησης, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019, ο κύριος Μητσοτάκης, η ουρά των Αμερικάνων σε κάθε θέμα, συναινεί σε αυτό το κατά συρροή έγκλημα κατά της χώρας μας. Δεν θέτει το θέμα, δεν διεκδικεί. Απλά το σκεπάζει, σκύβει τα κεφάλι…

Βάσιμα και τεκμηριωμένα το θέμα του Διστόμου δεν είναι πολιτικά και νομικά λήξαν. Με άριστα τεκμηριωμένες, νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες ενέργειες, επί τη βάσει του αμοιβαίου σεβασμού, της αλληλεγγύης, της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης, καλούμε όλους τους πολίτες Ελλάδας και Γερμανίας σε μία γέφυρα Ειρήνης και πραγματικής αλληλεγγύης και κοινής αντιφασιστικής πάλης.

Οι μάρτυρες του Διστόμου ζητούν την δικαίωσή τους. Κι εμείς οι ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την δικαίωση της μνήμης τους, ώστε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας να μην επαναληφθούν.

Ο θλιβερός κύριος Μητσοτάκης δεν θα πρέπει να κοιμάται ήσυχος.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο