Τομέας Εξωτερικών και Άμυνας: Πότε επιτέλους η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Φεβ, 2021

Με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο και το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση, το ΜέΡΑ25 εκφράζει την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στην προσπάθεια του δοκιμαζόμενου υπό κατοχή παλαιστινιακού λαού για ελευθερία κι αξιοπρέπεια με την ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.

Δεκαετίες τώρα o λαός μας συμπαρίσταται σ’ έναν μεγάλο λαό, τους Παλαιστινίους, που από το 1948 πασχίζουν να ζήσουν ελεύθεροι. Μετά δε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που άφησε έως σήμερα πίσω της κατεχόμενα εδάφη στην Μεγαλόνησο, ο ελληνισμός ήρθε ακόμα πιο κοντά με τον επίσης υπό κατοχή λαό της Παλαιστίνης.

Από το 1948 μέχρι σήμερα όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις δήλωναν σταθερά πως η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της αποκατάστασης των δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων, της απόσυρσης του Ισραηλινού στρατού και των εποίκων από την Κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τα Ιεροσόλυμα, την άρση του ισραηλινού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας κι όλων των Παλαιστινίων από τον υπόλοιπο κόσμο και, βέβαια, της ίδρυσης ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους. Το ότι η Ελλάδα διατηρεί καλές σχέσεις με το Ισραήλ δεν σημαίνει ότι μπορεί να αδιαφορεί για την συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.

Σήμερα το ΜέΡΑ25 καλεί την ελληνική κυβέρνηση να μην περιορίζεται στο να επαναλαμβάνει, στα όρια της υποκρισίας, την προσήλωσή της στο Διεθνές Δίκαιο για το Παλαιστινιακό Ζήτημα αλλά, ακολουθώντας το παράδειγμα της διεθνούς κοινότητας, να αναγνωρίσει άμεσα και με τον πλέον επίσημο τρόπο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα όρια προ του Πολέμου του 1967 επί τη βάσει της Λύσης των Δύο Κρατών, όπως προβλέπουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο