Τομέας Εξωτερικών και Άμυνας: Νάκμπα 2022 – Λευτεριά στη Παλαιστίνη!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Μάι, 2022

Φέτος η επέτειος της Νάκμπα ή Ημέρας της Καταστροφής της Παλαιστίνης συμπίπτει με την ένταση στην Πλατεία των Τζαμιών και την εκτέλεση της χριστιανής Παλαιστίνιας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλα από τις κατοχικές δυνάμεις του Τελ Αβίβ κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την δολοφονία της Αμπού Άκλα από το καθεστώς άπαρτχαϊντ του Τελ Αβίβ όπως και την βία των κατοχικών δυνάμεων του Τελ Αβίβ σε βάρος των Παλαιστινίων στην κηδεία της Αμπού Άκλα.

Καταγγέλλουμε την συστηματική προσπάθεια των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων να υφαρπάξουν την Πλατεία των Τζαμιών από τους Παλαιστινίους στο πλαίσιο της συστηματικής πολιτικής αποπαλαιστινιοποίησης των Ιεροσολύμων κι όλης της Παλαιστίνης.

Ας πάψει η Ευρωπαϊκή Ένωση να παραμένει υποκριτικά αμέτοχη κι αδιάφορη στο δράμα των Παλαιστινίων. Ας πάψει ο ανίερος εναγκαλισμός της Ελλάδας με το καθεστώς του Τελ Αβίβ – που ξεκίνησε επί Τσίπρα και συνεχίζεται με τον Μητσοτάκη – εναγκαλισμός που οδηγεί σε αυταρχισμό, όπως οι ακρότητες με την παράνομη απαγόρευση ακόμα και της προγραμματισμένης πορείας διαμαρτυρίας των παλαιστινίων της Ελλάδας για την επέτειο της Νάκμπα, Ας αποδεσμευτούμε από τις ανίερες, δολοφονικές συμμαχίες!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο