Νεολαία ΜέΡΑ25: Στεκόμαστε αλληλέγγυ@ σε κάθε ΛΟΑΤΚΙ άτομο. Καταδικάζουμε κάθε ομοφοβική, τρανσφοβική, αμφιφοβική επίθεση

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Μάι, 2022

Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα συνεχώς έρχονται αντιμέτωπα με υποτιμητικές συμπεριφορές και πολλές φορές απειλείται και η ίδια τους η ζωή. Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται συνεχώς να αναγνωρίσει τα δικαιώματά τους, αφήνοντάς τους έτσι μονίμως στο περιθώριο. Αρνείται να προβεί σε κάποιο ουσιαστικό μέτρο για τα δικαιώματά τους, όπως η νομική αναγνώριση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ περνάει απαράδεκτα νομοσχέδια όπως το πρόσφατο ελλιπές, που αφορά την απαγόρευση των κακοποιητικών πρακτικών “μεταστροφής”, όπου συνεχίζει να αφήνει στο απυρόβλητο τις απάνθρωπες και βασανιστικές μεθόδους που ακολουθούν οι Ιερείς και η Εκκλησία.

Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στερούνται και αποκλείονται από πράγματα που για πολλές και πολλούς είναι δεδομένα. Όπως η πρόσβαση στην εκπαίδευση, καθώς πολλές φορές γίνονται στόχος κακοποιητικών συμπεριφορών, η πρόσβαση στην Δημόσια Υγεία, στην ίση πρόσβαση και αμοιβή στους χώρους εργασίας, αλλά και στα κοινωνικά τους δικαιώματα.

Η Διεθνής Ημέρα Κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφοβίας είναι η αφορμή για να αναλογιστούμε πόσο σημαντικό και αναγκαίο είναι η αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, που αποτελούν και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Να συνειδητοποιήσουμε τους αποκλεισμούς και την βαρβαρότητα που έρχονται αντιμέτωπα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 καταδικάζουμε τις ομοφοβικές, τρανσφοβικές και αμφιφοβικές επιθέσεις και στεκόμαστε αλληλέγγυ@ σε όλ@ τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, που έχουν δεχθεί ομοφοβικές, τρανσφοβικές και αμφιφοβικές επιθέσεις. Απαιτούμε την άμεση αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των ΛΑΟΤΚΙ+ ατόμων. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα δεν μπορούν να παραμένουν στην αφάνεια με τις ευλογίες της Κυβέρνησης και της Πολιτείας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο