Τομέας Εξωτερικών και Άμυνας: Δίχως φραγμό η δημαγωγία της κυβέρνησης για τα F-35

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Ιούλ, 2022

Χωρίς να έχει υπογραφεί καμία συμφωνία και χωρίς να έχουν δοθεί καν επίσημες προφορικές διαβεβαιώσεις από τις ΗΠΑ, η Μητσοτάκης ΑΕ συνεχίζει να διαχειρίζεται δημαγωγικά, με φθηνό επικοινωνιακό τρόπο, το ζήτημα των F-35, όπως έδειξε η σημερινή εκδήλωση στην Σούδα στο πλαίσιο της Διμερούς Διακλαδικής Συνεκπαίδευσης Ελλάδος και ΗΠΑ με την επωνυμία «Η οργή του Ποσειδώνα 22».

Η αποτρεπτική ικανότητα της χώρας δεν διασφαλίζεται ούτε με «επίσημα» αιτήματα επαιτείας προς τις ΗΠΑ για δήθεν προμήθεια των F-35 ούτε με φωτογραφίες κι ομιλίες του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια εμπρός από F-35 και την ελληνική σημαία κρεμασμένη ως διακοσμητικό εξάρτημα. Αυτά απλώς προωθούν με φθηνό τρόπο τα αμερικανικά συμφέροντα.

Το θεμελιώδες ερώτημα που δεν έχει απασχολήσει την κυβέρνηση είναι το ότι τα F-35 δεν είναι συμβατά με το αμυντικό δόγμα της χώρας μας, ενώ δεν φαίνεται να ασχολείται ούτε με το δυσβάστακτο κόστος τους για την τσέπη των φορολογουμένων, ούτε για το πως μπορεί να εξασφαλιστεί το απαραίτητο λογισμικό για την πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση των αεροσκαφών.

Κοντολογίς, η άμυνα της χώρας μπορεί να διασφαλισθεί μόνο με την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας για την οποία το αυτί του κυρίου Μητσοτάκη δεν ιδρώνει επ’ ουδενί.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο