Τομέας Εξωτερικών και Άμυνας – Δε νοικιάζεται η άμυνα της χώρας: Απαράδεκτες οι αποικιοκρατικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία κι Ισραήλ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Νοέ, 2021

Τους τελευταίους μήνες το Μαξίμου έχει επιδοθεί στην υπογραφή σειράς στρατιωτικών συμφωνιών που μόνο τα συμφέροντα του τόπου και του λαού δεν εξυπηρετούν. Ενώ βαυκαλίζονται ότι προασπίζουν την χώρα από κάθε εξ’ ανατολών επιβουλή, στην πράξη μετατρέπουν την ελληνική επικράτεια σε παιδική χαρά για ασκήσεις και βάσεις των Αμερικανών και των συμμάχων τους.

Οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Γαλλία και το Ισραήλ αυξάνουν την κάθε είδους εξάρτηση της χρεοδουλοπαροικίας, καθώς καμία από αυτές τις συμφωνίες δεν προβλέπει την αυτάρκεια της Ελλάδας με την ουσιαστική τεχνολογική ενίσχυση της εγχώριας παραπαίουσας αμυντικής βιομηχανίας. Αντιθέτως αφενός προβλέπουν την αγορά πανάκριβων, για την τσέπη του λαού, οπλικών συστημάτων σε δήθεν προσιτές τιμές αφετέρου υλοποιούν την ενοικίαση (!) ισραηλινών Μη Επανδρωμένων ΑεροσκαφώνHERON, λες κι η αξιοπρέπεια κι ασφάλεια ενός λαού είναι προς ενοικίαση.

Ο λαός καταγγέλλει τις εν λόγω συμφωνίες κι απαιτεί την ακύρωσή τους. Κάθε νέα αμυντική συμφωνία πρέπει να είναι προϊόν αμοιβαιότητας κι όχι αποικιοκρατικής ταπείνωσης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο