Τομέας Εργασίας & ΘΟΒ Συνδικαλιστικού: Η φίμωση ξεκινά από τους συνδικαλιστές και τους δημοσιογράφους και τελικά θα φτάσει στον καθένα μας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
26 Νοέ, 2021

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Κυβέρνηση, αλλά και άλλοι φορείς όπως διοικήσεις εταιριών, θεωρώντας ότι δεν έχουν αντίπαλο και με την Δικαιοσύνη πολύ συχνά αρωγό τους, έχουν χαράξει έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο για όλους τους πολίτες και για την Δημοκρατία.

Στον δημόσιο διάλογο (καθότι το φαινόμενο προφανώς και δεν ξεκίνησε πρόσφατα) είδαμε:

– Δολοφονία χαρακτήρος στην Ολλανδή δημοσιογράφο από την Κυβέρνηση, η οποία απλά έθεσε ένα ευθύ ερώτημα.

– Δικαστική Δίωξη συνδικαλιστή της ΟΣΥ από την διοίκηση της εταιρίας, διότι απλά μετέφερε πληροφορίες ρεπορτάζ

– Δίωξη σε δημοσιογράφο διότι απλά έκανε την δουλειά του

– Επανειλημμένες διώξεις καθηγητών διότι απλά αποφάσισαν να απεργήσουν

και πολλά άλλα μικρά γεγονότα που απλά μένουν συνήθως μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το τελευταίο επεισόδιο σε αυτή την αλληλουχία αυταρχισμού και φίμωσης, ξεφεύγει από την κεντρική κυβέρνηση και περνάει στην αυτοδιοίκηση. Έχει ως  εκφραστή τον Δήμαρχο Αλίμου που αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά εναντίον του μέλους του μέλους του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, Γ. Χαρίση, ασκώντας αγωγή, επειδή εξέφρασε, μαζί με 18 ομοσπονδίες και σωματεία του Δημοσίου,  την αλληλεγγύη του στη συναδέλφισσά  τους Αναστασία Παπαχρίστου, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων Δήμου Αλίμου, αναδημοσιεύοντας τις αποφάσεις του σωματείου στα προσωπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης του.

Η άσκηση πολιτικής κριτικής είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας και βασικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας μας. Πόσο μάλλον από συνδικαλιστές που έχουν και θεσμικό/ελεγκτικό ρόλο απέναντι στις οποιεσδήποτε αυθαιρεσίες.

Ειδικότερα η δυνατότητα έκφρασης αλληλεγγύης σε συνδικαλιστές/τριες που διώκονται, είναι κατακτημένο δικαίωμα, και αν το αφήσουμε να φθίνει, τότε πολύ σύντομα θα γυρίσουμε πίσω σε σκοτεινές εποχές που θυμίζουν το ’50..

Ακόμα χειρότερα, όταν η ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση μεταφέρονται στις δικαστικές αίθουσες και προσλαμβάνουν προσωπικό χαρακτήρα, υπονομεύουν και τελικά εξαφανίζουν κάθε έννοια δημοκρατίας. 

Γι’ αυτό τέτοιες πρακτικές από το ΜέΡΑ25 κρίνονται απαράδεκτες και ανήθικες.

Ως ΜέΡΑ25 επαναλαμβάνουμε, όπως είχαμε διατυπώσει και στην περίπτωση της δίωξης του κ. Κασιμέρη ότι:

  • Θα στεκόμαστε πάντα αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας μέσω της παρεμπόδισης του συνδικαλιστικού έργου.
  • Θα καταγγέλλουμε οποιαδήποτε περίπτωση φίμωσης και τρομοκρατίας εντός και εκτός των εργασιακών χώρων.
  • Θα στεκόμαστε απέναντι στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, που με τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, θέλει να τσακίσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις των εργαζομένων στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της.
  • Τέλος καλούμε  τον δήμαρχο να αποσύρει τώρα την αγωγή και να εγκαταλείψει και κάθε σχέδιο για άσκηση αγωγών σε βάρος συνδικαλιστικών οργανώσεων και φυσικών προσώπων.

ΘΟΒ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜέΡΑ25 

ΤΟΜΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ &  ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΜέΡΑ25 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο