Τομέας Εργασίας & ΘΟΒ Συνδικαλιστικού: Αλληλεγγύη στις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Σεπ, 2021

Αλληλεγγύη στις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών
Άμεση μετατροπή των συμβάσεων ομηρίας σε αορίστου χρόνου

Ο αγώνας των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών μέσα και έξω από τα δικαστήρια για το δικαίωμα στην εργασία, με αξιοπρεπείς συνθήκες και μισθούς, κρατάει χρόνια και μας εμπνέει όλες και όλους.

Η ομηρία τους κρατάει δεκαετίες, και στην πλάτη τους οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσαν το μνημονιακό τους σχεδιασμό, ισοπεδώνοντας όλα τα εργασιακά δικαιώματα.

Ενώ κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για πολλά χρόνια δούλευαν με συμβάσεις έργου. Το 2012 απολύθηκαν, το 2015 δικαιώθηκαν δικαστικά και επέστρεψαν στην εργασία τους, ενώ το 2019 προσλήφθηκαν ξανά με 18μηνες συμβάσεις. Το 2021 όταν έληξε το 18μηνο, αντί να μονιμοποιηθούν, αποκλείστηκαν με τη νέα προκήρυξη λίγο πριν τον Ιούνιο.

Την ώρα που η εργοδοτική αυθαιρεσία δείχνει να αναδιπλώνεται, μετά από τις αποφάσεις για τους εργαζομένους της efood, η «Μητσοτάκης ΑΕ», προσπαθεί να συνεχίσει την εφαρμογή του σχεδίου της για την επιβολή ενός εργασιακού μεσαίωνα με επισφαλείς μορφές εργασίας, μέχρι την πλήρη ιδιωτικοποίηση των πάντων.

Η κοροϊδία είναι ίδια, τόσο με ΣΥΡΙΖΑ όσο και με Νέα Δημοκρατία.

Όχι άλλο εμπαιγμό!

Μονιμοποίηση τώρα σε όλες τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Τομέας Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ΜέΡΑ25
ΘΟΒ Συνδικαλιστικού ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο