Τομέας Δικαιωμάτων: Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του απεργού πείνας και δίψας Γιάννη Μιχαηλίδη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Ιούν, 2023

Ο αναρχικός κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης ξεκίνησε για δεύτερη φορά απεργία πείνας (στις 12 Μαϊου) και συμπλήρωσε πλέον έναν μήνα, ενώ από χθες ξεκίνησε και απεργία δίψας.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης πέρυσι το καλοκαίρι επιβάρυνε τον οργανισμό του με μια μεγάλη απεργία πείνας και δίψας, συνολικά 68 ημερών, προκαλώντας μαζικές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις στήριξης από οργανώσεις και πρωτοβουλίες που παλεύουν για το κράτος δικαίου και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης προέβη σε απεργία γιατί απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής του, παρότι είχε συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής του και ο νόμος του έδινε τη δυνατότητα για υφ’ όρον απόλυση.

Ο ίδιος στο τέλος της προηγούμενης απεργίας του είχε δηλώσει πως ο αγώνας σταματάει, αλλά δεν ολοκληρώνεται. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε εκβιάσει το Γιάννη Μιχαηλίδη να σταματήσει την απεργία, για να προχωρήσει στην εξέταση του αιτήματος του, χωρίς να του δώσουν πραγματικές εγγυήσεις. Παρότι η μεταγωγή του Γιάννη Μιχαηλίδη έγινε στις φυλακές Κορυδαλλού για εκπαιδευτικούς λόγους, η πρόσφατη αρνητική απάντηση για εκπαιδευτική άδεια τον οδήγησε σε νέα απεργία πείνας και δίψας.

Ο συνήγορός του, Γιώργος Κακαρνιάς, σήμερα το πρωί εξέδωσε ανακοίνωση απευθύνοντας έκκληση προς όλους τους αρμόδιους προκειμένου να δοθεί άμεση λύση, καθώς η υγεία του Γιάννη Μιχαηλίδη επιδεινώνεται.

Οι κρατούμενοι έχουν δικαιώματα, και δεν επιτρέπεται σε ένα κράτος δικαίου η πολιτεία να παραβιάζει το νόμο εκδικητικά.

Ως Τομέας Δικαιωμάτων του ΜέΡΑ25 στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του απεργού πείνας και δίψας, Γιάννη Μιχαηλίδη, για υφ’ όρον απόλυση, όπως ορίζει ο νόμος του κράτους.

Ζητάμε να σταματήσει το καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους, και να πάψει η εκδικητικότητα του κράτους απέναντί τους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο