Τομέας Δικαιωμάτων: Η Ελληνική Αστυνομία γεννά Κορκονέες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Δεκ, 2022

Παραμονή της επετείου της δολοφονίας του 15χρονου, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σήμερα ένας άλλος αστυνομικός πυροβόλησε έναν 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη, επειδή έφυγε από πρατήριο βενζίνης και δεν πλήρωσε.

Ο οδηγός φοβήθηκε τον έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα, προσέκρουσε σε τοίχο, ήταν άοπλος. Αστυνομικός της ΕΛΑΣ προχώρησε στην καταδίωξη του νεαρού Ρομά και αφού το όχημα ακινητοποιήθηκε, πυροβόλησε και τον χτύπησε στο κεφάλι. Ο νεαρός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο, στη Θεσσαλονίκη.

14 χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, 1 χρόνο από την δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα. Η ΕΛΑΣ ξέρει να παράγει μόνο Κορκονέες.

Η ελληνική Αστυνομία δεν έχει μάθει τίποτα από τα προηγούμενα εγκλήματά της. Συνεχίζει ατιμώρητη, με την στήριξη του κράτους, να δολοφονεί εν ψυχρώ! Για πόσο ακόμα; Γνωρίζαμε ότι το κύμα ακρίβειας έχει πλήξει κάθε νοικοκυριό. Δεν φανταζόμασταν ότι τα 20€ βενζίνης θα ήταν πιο ακριβά από μια ανθρώπινη ζωή.

Άλλη μια φορά πρέπει να επαναλάβουμε πως ήρθε η στιγμή να απαιτήσουμε ως κοινωνία τη ριζική αναδιοργάνωση της αστυνομίας. Να ανοίξει η συζήτηση για τον αφοπλισμό και την κατάργηση σωμάτων, για τη δημοκρατική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και για την αποχρηματοδότηση της ΕΛΑΣ. Να σταματήσουν οι δολοφονικές ενέργειας των δυνάμεων καταστολής και να υπάρξει ουσιαστικός κοινωνικός έλεγχος.

Δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό.
Είναι η νόμιμη, κατασταλτική, δολοφονική πολιτική της ΕΛΑΣ, με τη στήριξη της Κυβέρνησης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο