Τομέας Αθλητισμού: Αθλητισμός για λίγους προωθεί ο Αυγενάκης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Αυγ, 2021

Με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη στις 13 Αυγούστου, ενημερώθηκε η Διεύθυνση Άθλησης για Όλους ότι για το 2021-2022 η ΓΓΑ δεν θα χρηματοδοτήσει τα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού που υλοποιούνται μέσω των Δήμων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Με πρόσχημα την πανδημία ο υπουργός των 20.000 ευρώ για φωτογραφίες στο Τόκυο, αρνείται να χρηματοδοτήσει προγράμματα που εξυπηρετούν χιλιάδες κατοίκους της χώρας και αφορούν συμπολίτες μας παιδιά, ΑΜΕΑ, άτομα της τρίτης ηλικίας και Ρομά, ενώ ταυτόχρονα με την απόφαση αυτή περισσότεροι από 1.000 γυμναστές θα μείνουν άνεργοι.

Τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους λειτουργούν χωρίς καμία διακοπή εδώ και 40 χρόνια, η άθληση των νέων και όλων των πολιτών πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα της πολιτείας γιατί ο αθλητισμός είτε ως ατομική δραστηριότητα είτε ως συλλογική, ασκεί σημαντική επίδραση στον άνθρωπο, τόσο στη σωματική του όσο και στην ψυχική του ευεξία, αποτελεί συνταγματικό του δικαίωμα και είναι δείκτης της ανάπτυξης μίας χώρας. Ως ΜέΡΑ25 πιστεύουμε ότι πρέπει να υπερασπιζόμαστε και να προωθούμε τα διαχρονικά ολυμπιακά ιδεώδη μέσω των οποίων διαπαιδαγωγείται και καταξιώνεται ο άνθρωπος, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ έχει άλλες προτεραιότητες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο