«Το μόνο που προστατεύει αυτή τη στιγμή κάπως τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι η πανδημία» λέει η Τ. Κατερίνη στο radiomera

Συνεντεύξεις - videos
20 Ιαν, 2021

Παρέμβαση για το θέμα των πλειστηριασμών στο Ράδιο ΜέΡΑ έκανε η Τόνια Κατερίνη από την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών.

Το μόνο που προστατεύει αυτή τη στιγμή κάπως τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι η πανδημία τόνισε, όμως περιμένουμε μια τρομερή επίθεση καθώς εξαγγέλλονται καθημερινά νέοι πλειστηριασμοί (8.000 περίπου το επόμενο διάστημα από τους οποίους οι 1.800 αφορούν κατοικίες αξίας κάτω των 80.000 για να καταρρίπτονται και οι μύθοι των “στρατηγικών κακοπληρωτών”). Ακόμα και η αλλαγή που υπήρξε πρόσφατα για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη, οδήγησε επανυποβολή σε νέα πλατφόρμα, με μεγάλο κόστος και τεράστια δυσκολία. Ενώ την ευθύνη αποκλειστικά την έχει ο δανειολήπτης, που το δάνειο είναι σε κάποιο fund το δεν ξέρει καν που βρίσκεται!

Γίνεται λοιπόν, μια προσπάθεια να αφαιρέσουν και την τελευταία προστασία. Υπάρχει κατεύθυνση ακόμα και στα δικαστήρια να χαρακτηρίζουν τους δανειολήπτες δόλιους, οπότε περνάνε πλέον στην δικαιοδοσία του νέου πτωχευτικού που καταργεί κάθε έννοια αξιοπρέπειας για τους δανειολήπτες.

Είναι σημαντικό γι’ αυτό το λόγο να ενημερωθεί ο κόσμος ώστε να δημιουργηθεί ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κίνημα, επισήμανε και προανήγγειλε την συλλογή υπογραφών από την Ενωτική Πρωτοβουλία, καθώς και την ευρύτερη προετοιμασία για το επερχόμενο κύμα των εξώσεων. Τα κόκκινα δάνεια αυξάνονται και η επίθεση που γίνεται στους δανειολήπτες προς το παρόν προέρχεται μόνο από τις τράπεζες, όμως υπάρχουν αρκετές οφειλές και στο δημόσιο, οπότε δυστυχώς θα έχουμε και ένα δεύτερο νέο μπαράζ πλειστηριασμών και εξώσεων (μιας και το δημόσιο αφήνει πρώτα ελεύθερο το πεδίο στις τράπεζες).

“Χρειάζονται σοβαρά κουρέματα”, είπε ακόμα η Τόνια Κατερίνη στη Μπούλικα Μιχαλοπούλου και την εκπομπή “Το Στίγμα της ΜέΡΑς”, “αλλιώς δεν θα μπορέσουν εκατομμύρια άνθρωποι να ορθοποδήσουν ποτέ”. Η αντιπολίτευση αντιδρά ελάχιστα, μόνο το ΜέΡΑ25 έχει κάνει μια σχετική ημερίδα. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά αμήχανος, αφού συνέβαλε κι αυτός με τη δυνατότητα πώλησης των δανείων σε funds και την ποινικοποίηση των αντιδράσεων στους πλειστηριασμούς. “Πρέπει να υπάρξει όμως προστασία, φυσικά με κριτήρια εισοδηματικά και αξίας των ακινήτων, μιας και δεν υπάρχουν καθόλου στεγαστικές πολιτικές, πολιτικές πρόνοιας στέγης”, κατέληξε.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο