Έρικ Έντμαν στο radiomera: «Η Ε.Ε. είναι η συνέχιση της εξωτερικης πολιτικής με άλλα μέσα»

Συνεντεύξεις - videos
20 Ιαν, 2021

Υπάρχει ένας μύθος που καλλιεργείται ότι η πανδημία βρήκε την Ε.Ε. σοφότερη, ωριμότερη, και αποτελεσματικότερη σε σχέση με το απάνθρωπο πρόσωπο που έδειξε στην κρίση του 2008. Σύμφωνα με το μύθο, η Ε.Ε. «έμαθε το μάθημά της, μοίρασε λεφτά αυτή τη φορά , οργάνωσε τον εμβολιασμό, εντάξει, με κάποιες ατέλειες και καθυστερήσεις αλλά κατανοητά όλα αυτά σε μια πρωτόγνωρη συνθήκη».

Θα ήταν ωραίο να ζούσαμε σε μια τέτοια Ευρωπη, αλλά η πραγματικότητα δείχνει ότι παραμένει μύθος. Στο DiEM25, το κίνημα του οποίου κομμάτι είναι το ΜέΡΑ25, το ξέρουμε αυτό καλύτερα απ’ όλους: Το DiEM25 δημιουργήθηκε ακριβώς από την ανάγκη να ξαναφτιαχτεί η Ενωμένη Ευρώπη, αλλά αυτή τη φορά με επίκεντρο τους λαούς και όχι το κεφάλαιο.

Ο Έρικ Έντμαν, ο συντονιστής του γραφείου του DiEM25 στις Βρυξέλλες, μίλησε στο radiomera για να μας μας μεταφέρει από την καρδιά της Ευρώπης ένα γνώριμο αφήγημα Ευρωβυζαντινσμών, απάνθρωπης γραφειοκρατίας και ανίκανης τεχνοκρατίας, που γεννήσανε αυτό που στις Βρυξέλλες αποκαλείται πλέον «εμβολιαστικός εθνικισμός».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο