Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη θα εξακολουθήσει να στέκεται απέναντι σε κάθε πολιτική που αντιμετωπίζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ως παρίες του κόσμου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
14 Ιούν, 2023

Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια ανά τη χώρα

 Το ναυάγιο στην Πύλο είναι ένα προαναγγελθέν έγκλημα. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών των επαναπροωθήσεων, της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, των φραχτών, των κλειστών συνόρων, του εγκλωβισμού κατατρεγμένων ανθρώπων στα νησιά της χώρας, της παραβίασης διεθνών συνθηκών που αποτελούν κατάκτηση του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Πίσω από την αναβολή ή την ακύρωση των πολιτικών περιοδειών και ομιλιών κρύβεται η υποκρισία των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια και πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα οι πολιτικές ευθύνες για την εκατόμβη των νεκρών. Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη θα συνεχίσει τη διάδοση των θέσεων που στοχεύουν στην ανατροπή των πολιτικών που οδήγησαν στο ναυάγιο και θα συνεχίσουν να οδηγούν και σε άλλα μέχρι να ανατραπούν. Αυτός είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής μας στα θύματα.

Συμπαραστεκόμαστε στους επιζώντες και τις επιζήσασες του ναυαγίου, στεκόμαστε δίπλα στους διασώστες, τους γιατρούς και κάθε αλληλέγγυο άνθρωπο που προσέτρεξε για βοήθεια και απαιτούμε να κινητοποιηθούν όλοι εκείνοι οι μηχανισμοί ώστε να υποστηριχτούν, να φροντιστούν  και να στεγαστούν όλες και όλοι οι διασωθέντες σε αξιοπρεπή συνθήκη.

Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη θα εξακολουθήσει να στέκεται απέναντι σε κάθε πολιτική που αντιμετωπίζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ως παρίες του κόσμου και καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν σε όλα τα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια ανά τη χώρα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο