Γ. Βαρουφάκης από τη Θεσσαλονίκη: Πρέπει να οραματιστούμε έναν Σοσιαλισμό για τον οποίο αξίζει να παλεύεις

Δραστηριότητα
14 Ιούν, 2023

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – συζήτηση από το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη με θέμα «Τι Σοσιαλισμό θέλουμε;» παρουσία του Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνη Βαρουφάκη.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε: «Είναι σκληρή μέρα σήμερα με εκατοντάδες νεκρούς, θύματα της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ με τους φράχτες, τις επαναπροωθήσεις, τους ηθελημένους πνιγμούς για τους οποίους μιλούσε κι ο κ. Πλεύρης κάποτε, τους κήπους που μας έλεγε ο κ. Μπορέλ κλπ.. Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στους συγγενείς των θυμάτων και την οργή μας απέναντι στην πολιτική της ΕΕ που έχει τα σημερινά τραγικά αποτελέσματα. Με αγώνες τιμούμε τους νεκρούς» και ζήτησε από τους παρεβρισκόμενους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή.

Στη συνέχεια την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, υποψήφια Βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης με το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη ανεφερόμενη στην Αριστερά εκείνη που μπορεί να μας οδηγήσει στον στρατηγικό στόχο του Σοσιαλισμού. «Η Αριστερά πρέπει να δίνει την μάχη του αγώνα ενάντια στην όποια μορφή καταπίεσης και να πείσει τον κόσμο, τους εργαζόμενους και τις επόμενες γενιές ότι μπορεί να υπάρξει μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και με σοσιαλιστικό προσανατολισμό» υπογράμμισε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε κι ο υποψήφιος Βουλευτής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στη Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο οποίος κι αυτός από την πλευρά του ανέφερε πως εναγωνίως προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν υπάρχουν ταξικές ανισότητες στην καπιταλιστική τους “κανονικότητα”. «Η ατομική μας όμως χειραφέτηση περνάει μέσα από τον συλλογικό αγώνα» κατέληξε ο Δημήτρης Ζερβουδάκης.

Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης έγινε συζήτηση για τον «υπαρκτό» Σοσιαλισμό, για το που βρισκόμαστε σήμερα και το πού θέλουμε να πάμε: «τι Σοσιαλισμό θέλουμε;».

Ο Χρήστος Λάσκος, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, ανέφερε πως το βασικό πρόταγμα των μεγάλων κινημάτων ήταν η ελευθερία, η απελευθέρωση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση. «Σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου προσαρμόζεται δυστυχώς στο ότι θα ζήσει χειρότερα, αυτό είναι το σημερινό μεγάλο πολιτικό επίδικο» υπογράμμισε ακόμα ο Χρήστος Λάσκος και κατέληξε λέγοντας πως η ανθρωπότητα προχώρησε μέσα από την συνεργατικότητα, όχι με τον ανταγωνισμό.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, αναφέρθηκε από την πλευρά του στην κατάρρευση του «υπαρκτού» από όπου ξεκινάει η διαδικασία της χρηματιστικοποίησης του καπιταλισμού με το τραπεζικό κεφάλαιο να υποκαθιστά το βιομηχανικό. «Σήμερα ζούμε σε κάτι ακόμα χειρότερο από τον καπιταλισμό, ζούμε σε μια πραγματική βαρβαρότητα που έλεγε και η Ρόζα Λούξεμπουργκ» ανέφερε ακόμα ο Γιάνης Βαρουφάκης και επισήμανε πως χρειάζεται εκδημοκρατισμός της παραγωγικής δραστηριότητας. Ο Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη κατέληξε λέγοντας πως «πρέπει να οραματιστούμε έναν Σοσιαλισμό για τον οποίο αξίζει να παλεύεις».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο