Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη καταγγέλλει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και όλους τους θορυβημένους ολιγάρχες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Μάι, 2023

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη καλεί όλους τους δημοκράτες, προοδευτικούς πολίτες, τους δημοσιογράφους που τιμούν ακόμα το ρόλο τους, τις δημοσιογραφικές και συντακτικές ενώσεις, σε αγώνα υπέρ της ελευθεροτυπίας, υπέρ της Δημοκρατίας, ενόψει του πολέμου που δέχεται το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη από τους ολιγάρχες που νομίζουν ότι κρατάνε τα κλειδιά της χώρας, επειδή πρόθυμες κυβερνήσεις τούς άφησαν να το πιστεύουν. Έχουμε ιερή υποχρέωση να μην τους αφήσουμε.

Ακολουθεί απόσπασμα από τη Συνέντευξη Τύπου στην Καρδίτσα όπου έγινε η επίσημη καταγγελία από τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνη Βαρουφάκη:

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με μια επίσημη καταγγελία του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη. Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη καταγγέλλουμε τον ωμό και απροκάλυπτο αποκλεισμό των εκπροσώπων της παράταξής μας από το κανάλι και τα μέσα μαζικής εξαπάτησης του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Θα αναφερθώ σε τρία περιστατικά:

Πρώτο περαστικό συνέβη την 26η Απριλίου. Ο Κοινοβουλευτικός μας Εκπρόσωπος και βουλευτής του Βορείου Τομέα των Αθηνών Κλέων Γρηγοριάδης είχε προσκληθεί στην εκπομπή της κας Νίκης Λυμπεράκη στο Mega. Την τελευταία στιγμή εκλήθη για να του πουν ότι δεν είναι πλέον προσκεκλημένος. Το κανάλι ήρθε σε επαφή με τον κ. Έντμαν και ζήτησε άλλον εκπρόσωπο, γιατί, σύμφωνα με το κανάλι – δεν σημαίνει ότι το πιστεύουμε αυτό – οι πολιτικοί αντίπαλοι που θα ήταν στο πάνελ δεν θέλανε τον κ. Κλέωνα Γρηγοριάδη. Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι. Η ιδέα και μόνο ότι επιλέγεις τον πολιτικό σου αντίπαλο, είναι απεχθής. Κατόπιν, οι υπεύθυνοι του Mega, είπαν ψέματα στο Γραφείο Τύπου μας, ότι τελικά δεν θα τον προσκαλέσουν, γιατί το πάνελ θα είναι πιο μικρό, θα είναι μόνο τα μεγάλα κόμματα. Τελικά, όπως απεδείχθη, το πάνελ ήταν μια χαρά μεγάλο, μόνο το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη δεν υπήρχε.

Μερικές μέρες αργότερα ένας πολύ καλός δημοσιογράφος, ο Δημήτρης Μανιάτης που δουλεύει και αυτός για τον κ. Μαρινάκη στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, μου ζήτησε συνέντευξη, την οποία έδωσα ολοκληρωμένα και περιεκτικά. Όταν, όμως, έπρεπε να δημοσιευθεί στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ η συνέντευξη την 8η Μαΐου, ο κ. Μαρινάκης παρενέβη και απαγόρευσε τη δημοσίευση της συνέντευξης.

Το τρίτο επεισόδιο συνέβη χθες (Πέμπτη 11 Μαΐου). Ο Μιχάλης Κριθαρίδης, που ήταν εκπρόσωπος Τύπου πριν από τον Έρικ Έντμαν, και σήμερα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, ήταν προσκεκλημένος πάλι στην εκπομπή της κας Λυμπεράκη.

Πάλι την τελευταία στιγμή πληροφορήθηκε ότι δεν είναι πλέον προσκεκλημένος, πάλι με την δικαιολογία ότι το πάνελ θα είναι πιο μικρό και δεν θα προβληθούν τα μικρά κόμματα. Τελικά το πάνελ ήταν μεγάλο, ήταν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα εκεί και στη θέση του Μιχάλη Κριθαρίδη ήταν η κα Δέσποινα Κουτσούμπα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την κα Κουτσούμπα και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να είναι στο πάνελ, έχουμε πρόβλημα, όμως, με τον ωμό και απροκάλυπτο αποκλεισμό από έναν ολιγάρχη ο οποίος λειτουργεί με όρους μαφίας στην ελληνική κοινωνία και θεωρεί ότι είναι δικαίωμά του, ο ίδιος να είναι ο νόμος της Πολιτείας και μπορεί να αποκλείει ένα κοινοβουλευτικό κόμμα από τη συχνότητα που του έχει παραχωρήσει το ελληνικό κράτος, ο ελληνικός λαός.

Η καταγγελία μας δεν αφορά τους δημοσιογράφους. Εμείς προσπαθούμε να προστατέψουμε τους δημοσιογράφους, γιατί όταν οι δημοσιογράφοι, όπως η κα Λυμπεράκη, όπως ο κ. Μανιάτης, προσπαθούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά εργάζονται για έναν ολιγάρχη αδίστακτο και εχθρό της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, κάποιοι πρέπει να μιλήσουν υπέρ της Ελευθερίας του Τύπου. Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρας μας είναι στην 107η θέση στον κατάλογο των χωρών όσον αφορά στην Ελευθερία του Τύπου.

Καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα να πάρουν θέση και να στηρίξουν και αυτά την ελεύθερη δημοσιογραφία, τους βασικούς κανόνες κοινοβουλευτισμού, την εκλογική νομοθεσία όσον αφορά στην εκπροσώπηση των κομμάτων στη διάρκεια, τουλάχιστον, την προεκλογική.

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, συνοδοιπόροι, η μάχη με την ολιγαρχία χωρίς σύνορα είναι σκληρή. Εμείς δεν παραπονούμαστε, εμείς αγκαλιάζουμε το μίσος του κ. Μαρινάκη, γνωρίζουμε ότι δεν είναι μόνο ο κ. Μαρινάκης, είναι και ο κ. Αλαφούζος ο οποίος έχει κάνει μήνυση στον Κλέωνα Γρηγοριάδη, επειδή είπε την αλήθεια για τη μεταφορά του πετρελαίου του Πούτιν από τα τάνκερ τόσο του κ. Αλαφούζου όσο και του κ. Μαρινάκη, του κ. Βαρδινογιάννη, του κ. Λάτση, των υπολοίπων εφοπλιστών του Λονδίνου.

Ξέρουμε ότι η ολιγαρχία δίχως σύνορα θα μας πολεμήσει με όλα της τα έννομα και άνομα μέσα.

Εμείς αγκαλιάζουμε την εχθρότητά τους αλλά έχουμε ιερή υποχρέωση ως ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη να καλέσουμε τους υπόλοιπους προοδευτικούς πολίτες, ακόμα και αν δεν συμφωνούν με το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, να συμπαραταχθούν μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα υπέρ βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων των Ελληνίδων, των Ελλήνων. Απέναντι στην ανοιχτή υπονόμευση της Δημοκρατίας οι δημοκράτες, οι δημοκράτισσες έχουμε ιερή υποχρέωση να συμπαραταχθούμε.

Εμείς προχωράμε με το χαμόγελο και με τη χαρά ότι ενοχλούμε αυτούς που άνομα και παράνομα υπονομεύουν τη Δημοκρατία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο