Το ΜέΡΑ25 στο πλευρό των εκπαιδευτικών που καταδιώκει η κ. Κεραμέως επειδή αντιδρούν στην επίθεση που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση από την Κυβέρνηση

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Σεπ, 2021

Στην παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων, βρέθηκαν σήμερα μέλη και στελέχη του ΜέΡΑ25, ανάμεσα τους το Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και Δικηγόρος Εύα Αμπάζη, ο Υπεύθυνος Οργανωτικού του κόμματος Κώστας Μαρματάκης και ο Συντονιστής της Νεολαίας του ΜέΡΑ25 Θωμάς Αχταρίδης, εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση τους στον αγώνα και τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ, ενάντια στην καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων που επιχειρεί να χειραγωγήσει η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως, όπως το απεργιακό τους δικαίωμα.

Μετά την αγωγή που κατέθεσε η Υπουργός κ. Κεραμέως εναντίον των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ, της ΟΙΕΛΕ και της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, δοκιμάζοντας να επιτεθεί και να τρομοκρατήσει τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς που παλεύουν και διεκδικούν καλύτερες συνθήκες για την μαθησιακή διαδικασία και αύξηση της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης, θα είμαστε στο πλάι των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών και των μαθητριών, κάθε φορά που η ανάλγητη κ. Κεραμέως και η Κυβέρνηση θα παραβιάζουν τα δικαιώματα, και θα παραβλέπουν τα αιτήματα και τις ανάγκες τους.

Ακόμα και η σπουδή της δικαιοσύνης να δικάσει την εν λόγω αγωγή, να μην αναβάλει, αλλά και οι ισχυρισμοί των συνηγόρων του δημοσίου ότι η απεργία γίνεται για να “προκληθεί βλάβη στην κυβερνητική πολιτική”, λες και η κυβερνητική πολιτική ταυτίζεται εξ ορισμού με το δημόσιο συμφέρον, είναι χαρακτηριστικά των όσων μεθοδεύει το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη σε βάρος των εκπαιδευτικών.

Απέναντι σε αυτές τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές λογικές, το ΜέΡΑ25 θα βρίσκεται δίπλα στους εκπαιδευτικούς και στην εκδίκαση της έφεσης των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ για να απαντήσουμε όλες και όλοι μαζί, δυναμικά, ηχηρά και μαζικά στην επίθεση κατά των εκπαιδευτικών και της δημόσιας εκπαιδευτικής διαδικασίας από την Μητσοτάκης Α.Ε.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο