Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τις πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις ενάντια στις εξορύξεις

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Οκτ, 2019
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει και συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 1 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα με σύνθημα «Όχι στις εξορύξεις» που διοργανώνει η πρωτοβουλία ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή.

Το ΜέΡΑ25 από την αρχή έχει θέση ψηλά στην ατζέντα και το πρόγραμμά του το θέμα της πράσινης μετάβασης και πάγια θέση του – όπως έχει δηλώσει ο Γραμματέας του Γιάνης Βαρουφάκης – είναι πως οι υδρογονάνθρακες πρέπει να μείνουν θαμμένοι εκεί που βρίσκονται. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να συναινέσει στην κύρωση των συμβάσεων που φέρνει στη Βουλή η ΝΔ, συμβάσεις που είχε ετοιμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει.

Έτσι, απερίφραστα δηλώνει ότι θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας και καλεί τους βουλευτές όλων των κομμάτων να το υπογράψουν βάζοντας στην άκρη κάθε μικροπολιτικό συμφέρον και κάθε κομματική γραμμή.

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει το κάλεσμα των πρωτοβουλιών ενάντια στις εξορύξεις για κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές πανελλαδικά. Λέμε όχι στις εξορύξεις! Από την Ήπειρο και το Ιόνιο μέχρι την Κρήτη και από τις Σκουριές και το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο.

Η χώρα μας πρέπει επίσης να απεξαρτηθεί από τον λιγνίτη και να προχωρήσει άμεσα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας χωροθετημένες φιλικά στο περιβάλλον.

Την Τρίτη 6μμ, τα μέλη του ΜέΡΑ25 συγκεντρωνόμαστε στην Πλατεία Συντάγματος  στην κεντρική έξοδο του μετρό.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο