Το ΜέΡΑ25 στήριξε, στηρίζει και θα στηρίζει όλους τους εργαζόμενους στον Τομέα της Υγείας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Απρ, 2020

Πλησιάζοντας στη φετινή Πρωτομαγιά, που στιγματίζεται από την πρωτόγνωρη για την εποχή μας πανδημία, είναι μια ευκαιρία να αναδειχθεί η ανάγκη ύπαρξης ενός άριστου Συστήματος για τη Δημόσια Υγεία. Ενός συστήματος που θα βάζει ως προτεραιότητα τον Άνθρωπο αλλά και θα προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας σε όσους εργάζονται σε αυτό, προφυλάσσοντάς τους από κινδύνους και ανταμείβοντάς τους αντίστοιχα για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Η κυβέρνηση δυστυχώς ακόμα και τώρα αρνείται να στηρίξει ουσιαστικά το ΕΣΥ με τις απαιτούμενες προσλήψεις και παροχή υλικοτεχνικής υποδομής.

Το ΜέΡΑ25 στήριξε, στηρίζει και θα στηρίζει όλους τους εργαζόμενους στον Τομέα της Υγείας και θα είναι πάντα κοντά τους σε κάθε δύσκολη στιγμή και για κάθε δίκαιο αίτημά τους. Με γνώμονα τα παραπάνω έχει καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις τόσο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας όσο και για την δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη, έχει από την αρχή της κρίσης του κορονοϊού απαιτήσει άμεσα μεγάλη ενίσχυση του ΕΣΥ και έχει καταθέσει τροπολογία για την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά του συνόλου των εργαζομένων πρώτης γραμμής (καθώς και χορήγηση έκτακτου επιδόματος).

Για μια υγεία δημόσια, δωρεάν, υψηλού επιπέδου και ίση για όλους και όλες.

Τομέας Υγείας ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο