Ελεύθεροι Επαγγελματίες: Η επιδότηση των 800 ευρώ δεν λύνει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Απρ, 2020

Συνεχίζεται το κυνήγι του χαμένου θησαυρού για τους ελεύθερους επαγγελματίες επιστήμονες αντί για ουσιαστική στήριξη.

Τις τελευταίες ημέρες έχει παιχτεί το θέατρο του παραλόγου, με την ενίσχυση των επαγγελματιών και ειδικά των επιστημόνων. Μπροστά στην γενική κατακραυγή για την προχειρότητα της διαδικασίας και τα πολλά ερωτηματικά για το πως στήθηκε και τους λόγους που επιλέχθηκε αυτήν την στιγμή, το voucher καταργήθηκε και οι επαγγελματίες επιστήμονες, θα λάβουν, υποτίθεται, την οικονομική ενίσχυση, χωρίς όρους.

Θα περίμενε κανείς λοιπόν, έστω κι αυτά τα 800 ευρώ για ενάμιση μήνα να δοθούν σε όλους τους πληττόμενους επαγγελματίες που υποχρεώθηκαν από την πολιτεία να κλείσουν λόγω του κορονοϊού.

Όμως, η κυβέρνηση που ήταν έτοιμη να σπαταλήσει τόσα χρήματα για την υποτιθέμενη κατάρτιση, δεν εντάσσει τους επιστήμονες με μικρές επιχειρήσεις στο επίδομα των 800 ευρώ. Εμμένει στα 600 χωρίς λογική και επιχειρήματα

Από την πρώτη στιγμή το ΜΕΡΑ25 τάχθηκε στο πλευρό των κλαδικών οργάνων των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών για την κατάργηση του voucher, την ένταξη των επιστημόνων στους πληττόμενους επαγγελματικούς κλάδους και την εξομοίωση του ποσού της επιδότησης στα 800 ευρώ, παράλληλα με την λήψη ουσιαστικών και συγκεκριμένων μέτρων προστασίας του επιστημονικού δυναμικού της χώρας μας.

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι η επιδότηση των 800 ευρώ, δεν λύνει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. Η επόμενη ημέρα, θα τους βρει με απλήρωτα ενοίκια, απλήρωτους λογαριασμούς σε ΔΕΗ, δήμους, ύδρευση, χρέη σε ιδιώτες, ασφαλιστικά ταμεία και Εφορία. Αν προσθέσουμε  την ανασφάλεια και ουσιαστική αδυναμία των καταναλωτών να στηρίξουν και να δώσουν το απαραίτητο οξυγόνο στην αγορά, αντιλαμβανόμαστε ότι η ύφεση μπροστά μας θα είναι μεγάλη και μακρόχρονη, κάτι για το οποίο το ΜέΡΑ25 είχε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή την κυβέρνηση, η οποία αγνόησε τα 7+1 σημεία που προτείναμε.

Το ΜΕΡΑ25 στηρίζει των αγώνα των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών για επιβίωση. Ήδη σαν χώρα μετράμε χιλιάδες απώλειες εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών. Αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ.

Ζητάμε:

1. Δικαιούχοι του βοηθήματος των 800 ευρώ να είναι όλοι ανεξαιρέτως οι επαγγελματίες των επιστημονικών επαγγελμάτων που εντελώς αυθαίρετα θα πάρουν μόνο 600 ευρώ,

2. Η κυβέρνηση να προχωρήσει σε κούρεμα και όχι μετάθεση των οφειλών προς ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία και Εφορία.

3. Η κυβέρνηση να υιοθετήσει εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης της οικονομίας και ειδικά των παραγωγικών τάξεων, όπως από το Μάρτιο έχει προτείνει το ΜέΡΑ25.

Τομέας Οικονομίας ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο