Το ΜέΡΑ25 αφουγκράζεται την κραυγή των ΑμεΑ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Μάι, 2019

Όντας ΑμεΑ στη μνημονιακή Ελλάδα της λιτότητας, των περικοπών και του συστημικά καλλιεργούμενου κοινωνικού δαρβινισμού που στερεί από τους πιο ευάλωτους των πολιτών την αξιοπρεπή διαβίωση και την ασφάλεια για το ζην, αποκλείοντάς μας ουσιαστικά από την κοινωνικο-οικονομική ζωή, οφείλουμε στους εαυτούς μας να εξασκήσουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα υποστηρίζοντας πολιτικά κόμματα που θέτουν την αναπηρία στο προσκήνιο, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις και όχι ευχολόγια.

Το ΜέΡΑ25 λοιπόν Σέβεται και Δεσμεύεται να:

1) ενοποιήσει όλα τα επιδόματα αναπηρίας σε ένα, μετατρέποντάς το σε ειδική κοινωνική σύνταξη επιπέδου που επιτρέπει αξιοπρεπή διαβίωση ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες.

2) προχωρήσει στη θεσμοθέτηση αλλαγής της λειτουργίας των ΚΕ.Π.Α επί το δικαιότερο, ταχύτερο και αποτελεσματικότερο, καθώς και στον επαναπροσδιορισμό του Πίνακα Μη Αναστρέψιμων Ασθενειών, που κρίνει ότι είναι ελλιπής.

3) προβλεφθεί πρόσβαση σε κέντρα αποκατάστασης και ενσωμάτωση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης (παρέχοντας τμήματα ένταξης, εξειδικευμένους δασκάλους, δεύτερο εκπαιδευτικό στην τάξη).
Μην ξεχνάτε : Μία κοινωνία κρίνεται από το σεβασμό που επιδεικνύει στους πολίτες με αναπηρία !

ΑμεΑ = Αδιάκοπα Μαχόμενοι Ευάλωτοι Αγωνιστές!

Γιάννης Λυμπέρης, Ραδιοφωνικός Παραγωγός, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο