Το εθνικό συμφέρον κ. Μητσοτάκη θυσιάστηκε όταν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης παραδόθηκε στην Τρόικα (ΤΑΙΠΕΔ) & τον Αμερικανικό Στρατό

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Νοέ, 2022

Το ΜέΡΑ25 αντιπαλεύει την ιδιωτικοποίηση, το ξεπούλημα και την εκποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, όπως και όλων των λιμανιών και στρατηγικών υποδομών της χώρας, για λόγους οικονομικού, δημόσιου και εθνικού συμφέροντος.

Ο κ. Μητσοτάκης όψιμα ανακάλυψε το εθνικό συμφέρον στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, επειδή όμως απλώς υπάρχουν αντιμαχίες μεταξύ των μετόχων της Μητσοτάκης Α.Ε..

Η Κυβέρνηση, ωστόσο, θεωρεί δεδομένο ότι είναι καλή η εκχώρηση του λιμανιού στον αμερικανικό στρατό και απλά την «προβληματίζει» αν θα παραχωρεί το λιμάνι στο νατοϊκό ορμητήριο ιδιωτικά ή «δημόσια».

Εμείς θεωρούμε την παραχώρηση αυτή εξ’ ορισμού επιζήμια για το εθνικό συμφέρον, ιδίως δε αν λάβουμε υπόψη μας την χθεσινή συνέντευξη του Αμερικανού Πρέσβη που στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών διενέξεων εμφανίστηκε για άλλη μία φορά ως «Πόντιος Πιλάτος».

Τέλος, η παραμονή του λιμανιού στο ΤΑΙΠΕΔ, την οποία παρουσίασε ως θετική κιόλας ο Πρωθυπουργός, δηλαδή στην τρόικα και τους δανειστές, αποδεικνύει ακόμα περισσότερο το πόσο όψιμο και υποκριτικό είναι το ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη για το εθνικό συμφέρον.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπως και όλα τα λιμάνια της χώρας πρέπει να παραμείνουν στα χέρια του ελληνικού δημοσίου, ούτε να περάσουν στα χέρια των ολιγαρχών, ούτε να λειτουργούν ως ορμητήρια του αμερικανικού στρατού, ούτε όμως και να βρίσκονται στον έλεγχο του κατάπτυστου ΤΑΙΠΕΔ, μόνο έτσι μπορούν να διασφαλιστούν πραγματικά τα συμφέροντα του λαού μας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο