ΜέΡΑ25 Τρικάλων: Ταξικά, συλλογικά και επίμονα διεκδικούμε ζωή με αξιοπρέπεια

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Νοέ, 2022

Δεκατρία χρόνια ο λαός βλέπει τα πάντα να θυσιάζονται στο βωμό της αισχροκέρδειας ολιγαρχικών συμφερόντων, ντόπιων και ξένων. Σήμερα είναι αντιμέτωπος με την Νέα Λιτότητα που φέρνει η Ακρίβεια.

Παρά τις προσπάθειες των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης να τον αποπροσανατο λίσει με μια ατέλειωτη σκανδαλοθηρία, οι δοκιμαζόμενοι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τους καυγάδες μεταξύ των ολιγαρχών – μετόχων της «Μητσοτάκης ΑΕ». Ούτε για το ποιον θα διαλέξουν να αντικαταστήσει τον κ. Μητσοτάκη.

Το μόνο που πραγματικά τους νοιάζει είναι η Ρήξη με την Ακρίβεια, την Φτώχεια και την Αναξιοπρέπεια – κάτι που προϋποθέτει μετωπική Ρήξη με την Ολιγαρχία.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΜέΡΑ25 καλεί όλες και όλους στο πρώτο βήμα αυτής της Ρήξης: Στην Πανελλαδική Γενική Απεργία της 9ης Νοέμβρη.

Ο κόσμος της εργασίας θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στους δρόμους και τις πλατείες για να ορθώσει το ανάστημά του κόντρα σε κάθε έκφανση της ολιγαρχίας, είτε αυτή εκπροσωπείται από τον κ. Μητσοτάκη είτε από κάποιον άλλον εντολοδόχο.

Στηρίζουμε, απεργούμε, διεκδικούμε και συμμετέχουμε στην 24ώρη πανεργατική πανελλαδική απεργία στο πλαίσιο των αρχών του νέου συνδικαλισμού και απαιτούμε:

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που δεν θα διασπούν, αλλά θα ενώνουν τους εργαζόμενους, εξασφαλίζοντας τους αξιοπρεπή διαβίωση και συνθήκες δουλειάς.

Κατάργηση του αντιεργατικού Νόμου Χατζηδάκη, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού ανά μήνα στο ύψος του πραγματικού πληθωρισμού που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι/ες, των βασικών κοινωνικών επιδομάτων και των χαμηλών συντάξεων.

Εθνικοποίηση– Ενιαία ΔΕΗ για πραγματικά φθηνό ρεύμα για τον κόσμο της εργασίας και την κοινωνία.

Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη στέγη, αλλά και να υπάρξει πραγματικός έλεγχος τιμών για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια που πλήττει και φτωχοποιεί τους εργαζόμενους-ες.

Ταξικά, συλλογικά και επίμονα διεκδικούμε ζωή με αξιοπρέπεια!

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:00

Ο.Β. Τρικάλων του ΜέΡΑ 25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο