Τηλεδιάσκεψη Τομέα Αθλητισμού ΜέΡΑ25 με ΠΑΣΑΠ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Ιαν, 2021

Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25, με εκπροσώπους του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ).

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν: η κα. Μπακαδήμα Φωτεινή Βουλευτής Β΄Πειραιώς του ΜέΡΑ25, ο κ. Παναγιώτης Πελεκούδας πρόεδρος (ΠΑΣΑΠ), ο κ. Γιάννης Αχιλλεόπουλος Γενικός Γραμματέας (ΠΑΣΑΠ), ο κ. Κων/νος Χουλιάρας, συντονιστής του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25 και μέλη του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ ζεστό και εποικοδομητικό κλίμα και τέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΣΑΠ και τα μέλη του, τα σημαντικότερα των οποίων είναι:

• Επανεκκίνηση του αθλητισμού άμεσα σε όλα τα επίπεδα, διαφορετικά θα βιώσουμε στο άμεσο μέλλον όλες τις αρνητικές συνέπειες της απουσίας της αθλητικής δραστηριότητας από τη κοινωνία μας.
• Η καθυστερημένη έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών, οι ομάδες της οποίας προπονούνται απο 1/1/2021 και δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία έναρξης των αγώνων.
• Οι αθλητές/τριες των μικρότερων κατηγοριών δεν είναι στο πρόγραμμα ΕΡΓΑΝΗ και δεν επιδοτούνται όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δεν έχουν έσοδα από κάποια άλλη εργασία με ότι αυτό συνεπάγεται για τον οικογενειακό τους προυπολογισμό και απλά αναμένουνε την επανέναρξη των προπονήσεων και των αγώνων.
• Το γυναικείο βόλεϊ πρέπει να γίνει και αυτό επαγγελματικό, αφού έχει τις ίδιες υποχρεώσεις με την επαγγελματική κατηγορία των ανδρών αλλά δεν έχει τα ίδια δικαιώματα.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΑΠ παρουσίασαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της προβολής του αθλήματος του βόλλευ, το ΜέΡΑ25 δεσμεύθηκε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια τους και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε, να επανεκκινήσει ο αθλητισμός και ταυτόχρονα να ανοίξει ο διάλογος για την επόμενη μέρα, η οποία θα σηματοδοτεί ένα διαφορετικό μέλλον για τον ελληνικό αθλητισμό.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο