Τηλεδιάσκεψη Τομέα Αθλητισμού με Εκπροσώπους της Πάλης και του Τζούντο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Μαρ, 2021

Την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25 , με εκπροσώπους συλλόγων της Πάλης και του Τζούντο

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν:

Ο καθηγητής ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ στην ειδικότητα Πάλης και επι σειρά ετών ομοσπονδιακός προπονητής στις εθνικές ομάδες Πάλης και Τζούντο ο κ. Κόλλιας Χρήστος.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων Πάλης και του Τζούντο που συμμετείχαν ήταν οι:

Ο κ. Παγγέας Χρήστος καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής του Α.Σ. Παλαίστρα Ελασσόνας, ο κ. Φυλακτάκης Τάσος καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής του Α.Σ.Ηρακλής Περιστερίου, η κα. Καμπανάρη Σοφία προπονήτρια του Α.Σ.Παλαιστικός Σπάρτης η κα. Παπαδάκη Αντωνία εκπρόσωπος του Α.Π.Ο.Ρεθύμνου Κρήτης, ο κ. Βερβερίδης Νίκος προπονητής Τζούντο Α.Σ. Ηράκλειο Κρήτης, ο κ. Τσοπανέλης Παναγιώτης Πρόεδρος του Α.Σ. Σπύρος Λούης Αθήνας και ο κ. Γαβρίλης Αντώνιος προπονητής του Α.Σ. Ολύμπιος Πετρούπολης.

Από το ΜέΡΑ25 συμμετείχαν ο κ. Κων/νος Χουλιάρας, συντονιστής του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25 και μέλη του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ ζεστό και εποικοδομητικό κλίμα και τέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι τής Πάλης και του Τζούντο στην Ελλάδα, τα σημαντικότερα των οποίων είναι :

1. Η Πολιτεία να αναγνωρίσει την Πάλη ως Εθνικό άθλημα και να υπάρξε μέριμνα προβολής του στα δημοτικά σχολεία έτσι ώστε από μικρά τα παιδιά να γνωρίζουν για αυτό το πανάρχαιο Ελληνικό άθλημα.

2. Η Πάλη είναι Εθνική μας κληρονομιά και πρέπει να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο κέντρο Πάλης στην Ελλάδα γιατί όλη η ανθωπότητα γνωρίζει ότι οι ρίζες της Πάλης είναι στην Ελλάδα και η ρίζα σημαίνει ροή ζωής.

3. Άμεση επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν οι σύλλογοι γιατί είναι πολύ μεγάλο το διάστημα το οποίο δεν λειτουργούν και η ζημιά που έχει γίνει είναι πολύ μεγάλη σε όλα
τα επίπεδα, τόσο στο οικονομικό όσο και στο κοινωνικό με τη νεολαία να απέχει από τις αθλητικές δραστηριότητες.

4. Ο αθλητισμός στοχοποιείται από την κυβέρνηση παρόλο που είναι ο χώρος με τα μικρότερα ποσοστά θετικότητας των τεστ σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Το χρονικό διάστημα που λειτούργησε μεταξύ των δύο lockdown, εφαρμόστηκαν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα από όλους με μεγάλη επιτυχία.

5. Απαιτούνται οικονομικά μέτρα στήριξης άμεσα από την κυβέρνηση, γιατί υπάρχει μεγάλη ανάγκη κάλυψης των παγίων εξόδων.

6. Υπάρχουν Δήμοι που δεν εφαρμόζουν τη μη καταβολή δημοτικών τελών από Αθλητικούς συλλόγους, χρειάζεται μία παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης οι Δήμοι δεν παραχωρούν τους αθλητικούς χώρους σε συλλόγους τής Πάλης και του Τζούντο για την πραγματοποίηση πανελληνίων διοργανώσεων.

7. Να δοθούν φορολογικά κίνητρα για τις χορηγίες στον αθλητισμό.

8. Απαιτείται περισσότερη προβολή απο τα δημόσια Μ.Μ.Ε και τίς δημόσιες αθλητικές εκπομπές.

Όλοι συμφώνησαν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για επανέναρξη της λειτουργίας των συλλόγων Πάλης και Τζούντο , αλλά και του αθλητισμού γενικότερα, τηρώντας αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Ταυτόχρονα πρέπει να ανοίξει ο διάλογος για την επόμενη μέρα, γιατί η νεολαία και η κοινωνία γενικότερα με όλα αυτά τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, έχουν απομακρυνθεί από τον αθλητισμό και πρέπει να δώσουμε αγώνα για να επαναφέρουμε τους συμπολίτες μας στους χώρους άθλησης, γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία και τρόπος ζωής.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων της Πάλης και του Τζούντο ευχαρίστησαν το ΜέΡΑ25 και το Τομέα Αθλητισμού, στις προσπάθειες που πραγματοποιούν και ζήτησαν να συνεχιστεί η στήριξη από το ΜέΡΑ25.

Το ΜέΡΑ25 με τους Βουλευτές του και ο Τομέας Αθλητισμού, δεσμεύθηκαν ότι θα είναι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια τους και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να επαναλειτουργήσουν οι σύλλογοι Πάλης και του Τζούντο και ο αθλητισμός γενικότερα. Είναι καθήκον του αθλητικού κινήματος να υπερασπιστεί τον αθλητισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη, που δυστυχώς στη χώρα που τα γέννησε στοχοποιούνται από μία κυβέρνηση ανίκανη να αφουγκραστεί τις ανάγκες του αθλητισμού.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο