Π. Παπανικολάου, ΓΓ της ΟΕΝΓΕ: Η κυβέρνηση φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής

Συνεντεύξεις - videos
25 Μαρ, 2021

Τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής περιέγραψε σε συνέντευξή του στο “Στίγμα της ΜέΡΑς” ο νευροχειρούργος στο νοσοκομείο της Νίκαιας, Πάνος Παπανικολάου, γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, ο οποίος παράλληλα ανέφερε ότι η ομοσπονδία κατέθεσε σχετικό υπόμνημα στον Άρειο Πάγο.

Ως ομοσπονδία, καταθέσαμε την Τρίτη αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διότι εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο επικοινωνίας με την κυβέρνηση εδώ και 12 μήνες. Σε αυτό το έγγραφο αναφέρουμε ότι για ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σε κοινούς θαλάμους, η πλήρης και αποκλειστική ευθύνη βαρύνει την κυβέρνηση και όχι τους γιατρούς του νοσοκομείου ή του ΕΚΑΒ, γιατί η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην έχει φροντίσει για τη διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, καθώς επίσης έχει επιλέξει να μην επιτάξει τις κλίνες ΜΕΘ των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων της Αττικής, ώστε και αυτές να νοσηλεύουν περιστατικά της επιδημίας.

Επίσης, στο ίδιο έγγραφο καταγγέλλουμε ότι ασθενείς που πάσχουν από covid-19 και βρίσκονται εκτός ΜΕΘ στις πτέρυγες των νοσοκομείων, περιθάλπονται πολλές φορές από γιατρούς ή ακόμη και ειδικευόμενους άσχετων ειδικοτήτων, όπως οφθαλμίατρους, γυναικολόγους ή ψυχίατρους. Και για αυτήν την κατάσταση, η ευθύνη είναι πλήρης και αποκλειστική της κυβέρνησης.

Επιπλέον, ο γιατρός στηλίτευσε τα ψεύδη του υπουργού Υγείας, αλλά και του πρωθυπουργού, ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί συγκεκριμένων ειδικοτήτων προς πρόσληψη και ανέφερε επίσημα στοιχεία για πρόσφατες προκηρύξεις θέσεων παθολόγων και πνευμονολόγων σε δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, όπου για περιορισμένο αριθμό θέσεων υποβλήθηκαν πολλαπλάσιες αιτήσεις από ενδιαφερόμενους γιατρούς αυτών των ειδικοτήτων.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Παπανικολάου εδώ:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο