Τηλεδιάσκεψη αντιπροσωπείας του ΜέΡΑ25 με την Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών: «Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια»

Συνεντεύξεις - videos
10 Φεβ, 2021

Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ αντιπροσωπείας της Πρωτοβουλίας Πανεπιστημιακών: “Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια”, αποτελούμενης από τη Λήδα Παπαστεφανάκη (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), τη Λίνα Βεντούρα (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και το Βαγγέλη Καραμανωλάκη (ΕΚΠΑ), και αντιπροσωπείας του ΜέΡΑ25 αποτελούμενης από το συντονιστή της Κ.Ε. του κόμματος Κώστα Μπιτσάνη, τους πανεπιστημιακούς μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Σίσσυ Βελισσαρίου (ΕΚΠΑ) και Γεράσιμο Λυμπεράτο (ΕΜΠ) και το Συντονιστή του Τομέα Παιδείας Πέτρο Λάμψα.

Η αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Πανεπιστημιακών ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 σχετικά με την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει, όσον αφορά το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια, και ιδιαίτερα τη σύσταση και εγκατάσταση ειδικού σώματος αστυνομίας εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, την καθολική απόρριψη της συγκεκριμένης πρότασης από την πανεπιστημιακή κοινότητα, τη στήριξη της Πρωτοβουλίας από πανεπιστημιακούς από εγχώρια και αλλοδαπά ακαδημαϊκά ιδρύματα, τις προτάσεις που έχουν καταθέσει, και ζήτησε τη στήριξη του ΜέΡΑ25.

Η αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 επισήμανε ότι εξίσου σοβαρό και επικίνδυνο με το ζήτημα της πανεπιστημιακής Αστυνομίας, είναι το πειθαρχικό δίκαιο που εισάγει το εν λόγω νομοσχέδιο. Οι διατάξεις του προωθούν το συνολικό έλεγχο της ακαδημαϊκής λειτουργίας με τη λήψη συγκεκριμένων πειθαρχικών μέτρων, που καταλύουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου και εντάσσονται στο συνολικότερο κυβερνητικό «όραμα» για μια κοινωνία σε απόλυτη πειθάρχηση.

Η συζήτηση αναπτύχθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και το ΜέΡΑ 25 εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στα αιτήματα και τις προτάσεις της Πρωτοβουλίας “Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια”. Εξέφρασε δε την επιθυμία του για διατήρηση της επικοινωνίας και συνεργασίας, έτσι ώστε ο αγώνας να έχει στόχο την ουσιαστική ακύρωση στην πράξη του νομοσχεδίου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο