Θανάσης Μπαράκας: Είναι πολύ αργά για δάκρυα «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ

Αρθρογραφία
03 Ιούν, 2021

Μετά την υποκριτική στάση των βουλευτών της ΝΔ που δήθεν κόπτονται για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, τη σκυτάλη έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου με ανακοίνωση του, πήρε θέση για τον πτωχευτικό κώδικα και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Κροκοδείλια δάκρυα για τους κινδύνους, που απειλούν χιλιάδες φυσικά πρόσωπα με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών στην Ελλάδα και κατά επέκταση και στα Δωδεκάνησα, από τους Τομεάρχες Οικονομικών και Δικαιοσύνης και τον υπεύθυνο Χρηματοπιστωτικού Τομέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, Θεόφιλο Ξανθόπουλο και Αλέκο Φλαμπουράρη.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «επιμένει στην υλοποίηση της ακραίας, νεοφιλελεύθερης και αντικοινωνικής πολιτικής της, αδιαφορώντας προκλητικά, παρ’ ότι γνωρίζει τις τεράστιες επιπτώσεις που θα έχει στην κοινωνία και την οικονομία».Την κατηγορούν επίσης γιατί «δεν διστάζει να ενεργοποιήσει το πλαίσιο των μαζικών πτωχεύσεων εν μέσω πανδημίας και χωρίς να δίνει την παραμικρή ευκαιρία σε όσους επλήγησαν από την υγειονομική κρίση και ότι υλοποιεί  μια σαφή  πολιτική αντίστροφης αναδιανομής υπέρ των μεγάλων και ισχυρών».

Για άλλη μια φορά οι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να εξαπατήσουν το λαό, παρουσιάζοντας το δικό τους αφήγημα.
Οι πάντες όμως θυμούνται ότι, μετά το δημοψήφισμα και τη συνθηκολόγηση με τους τροϊκανούς, συνέχισαν το σχέδιο που είχαν οι Ευρωπαίοι για να λεηλατηθούν και οι ιδιωτικές περιουσίες, μετά την υφαρπαγή των φιλέτων του δημοσίου.

Αλήθεια ποιος άνοιξε το δρόμο για τους πλειστηριασμούς ;

Να θυμίσουμε πως το 2017 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ποινικοποίησε τις διαμαρτυρίες των πολιτών στους χώρους διενέργειας τους, για να πνίξει τις όποιες αντιδράσεις και την αγανάκτηση που είχε αρχίσει να φουντώνει.

Μήπως στο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασαν ότι είναι αυτοί που ξεκίνησαν την πώληση των «κόκκινων δανείων» funds και άνοιξαν έτσι το δρόμο για την εφαρμογή του προγράμματος ΗΡΑΚΛΗΣ ;

Να τους θυμίσουμε ότι μετά από συμφωνία που είχαν με την τρόικα ή τους θεσμούς όπως τους βάπτισαν δρομολογήσαν την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της α’ κατοικίας από 31 Δεκεμβρίου του 2019;

Πιο αναλυτικά τους θυμίζουμε ότι η προστασία της Πρώτης Κατοικίας ξεκίνησε με την ψήφιση του Νόμου 3869/2010, μέσω δικαστικής διαδικασίας.

Στο τέλος του 2015, συμφωνήθηκε η λήξη της προστασίας της Πρώτης Κατοικίας και θεσπίστηκε ο Νόμος 4346/2015, που έθεσε ως καταληκτική προθεσμία την 31η Δεκεμβρίου 2018.

Όμως η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έληξε την προστασία της Πρώτης Κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019.Ακολούθως ενεργοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2019, ο Νόμος 4605/2019 που παρείχε προστασία μόνο για 6 μήνες, καλύπτοντας συγκεκριμένη περίμετρο δανειοληπτών.

Συγκεκριμένα, μόνο αυτούς που είχαν μη εξυπηρετούμενο δάνειο κατά την 31.12.2018.Επίσης έθετε μία σειρά από αυστηρά κριτήρια εισοδήματος και περιουσίας, που αποτελούσαν απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής.Ο νόμος αυτός έληγε στις 31.12.2019.

Τι έκανε λοιπόν στα αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ για να προστατεύσει τους πολίτες από τη λαίλαπα των πλειστηριασμών;

Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «υλοποιεί μια σαφή πολιτική αντίστροφης αναδιανομής υπέρ των μεγάλων και ισχυρών» ενώ έπραξαν ακριβώς τα ίδια, υλοποιώντας χωρίς ουδεμία παρέκκλιση τα σχέδια των Ευρωπαίων, στα πλαίσια των συμφωνιών τους εκτός χώρας, ενώ εντός για εσωτερική κατανάλωση και στάχτη, στα μάτια των πολιτών έλεγαν πως θα τους κάνουν να χορεύουν …πεντοζάλη.

«Σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κάνατε τίποτε για την προστασία των πολιτών, αλλά ανοίξατε διάπλατες τις πόρτες για τη λεηλασία των περιουσιών τους.

Είναι λοιπόν πάρα πολύ αργά, για να διαρρηγνύεται τα ιμάτια σας, ότι κόπτεστε για το καλό των πολιτών, ενώ συνειδητά και σε υλοποίηση του αφηγήματος σας και του σχεδίου των τροικανών, τους οδηγήσατε στον …Καιάδα.

Θανάσης Μπαράκας, Μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ 25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο