Κώστας Ντάσκας: Είμαστε στην τελική ευθεία για το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25

Συνεντεύξεις - videos
03 Ιούν, 2021

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες του ΜέΡΑ25 για το 1ο Διαβουλευτικό του Συνέδριο στα Λιπάσματα Δραπετσώνας και λίγα 24ωρα πριν την έναρξή του ο Κώστας Ντάσκας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, μίλησε στο «Στίγμα της ΜέΡΑς» για το πρόγραμμα του συνεδρίου:

Βρισκόμαστε στις τελευταίες προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, είμαστε σχεδόν έτοιμοι, όμως στόχος είναι πάντα να προσπαθούμε για το καλύτερο. Ήδη στη διαδικτυακή πλατφόρμα μας βρίσκονται διαθέσιμες για τα μέλη οι εισηγητικές θέσεις για τις 22 θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν, καθώς και όλες οι τροπολογίες και προσθήκες που έχουν καταθέσει συνοδοιπόροι και συνοδοιπόρισσες κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν απογευματινές ώρες για προφανείς λόγους. Δεδομένου ότι επιλέξαμε τον Πολυχώρο των Λιπασμάτων Δραπετσώνας για τη συνάντηση αυτή, έναν ανοιχτό δημόσιο χώρο, λόγω καιρικών συνθηκών και ζέστης, οι εργασίες θα ξεκινούν από τις 19:00 και μετά.

Την πρώτη μέρα, Παρασκευή 4 Ιουνίου, μετά από σύντομο χαιρετισμό από τους συντονιστές της Κεντρικής Επιτροπής και της Νεολαίας, θα ξεκινήσουν αμέσως οι εισηγήσεις των τομέων για όλες τις θεματικές ενότητες που προαναφέραμε, ενώ από τις 20:45 θα μπορούν να εισέρχονται στο χώρο οι καλεσμένοι μας και το ευρύτερο κοινό.

Στις 21:00 είναι προγραμματισμένη η επίσημε έναρξη του Συνεδρίου. Θα χαιρετήσει ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, που μας κάνει την τιμή και τη χαρά να μας διαθέσει αυτόν τον συμβολικό χώρο στα Λιπάσματα και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από συνοδοιπόρους της Προοδευτικής Διεθνούς και του DiEM25, θέλοντας να καταδείξουμε πόσο σημαντικό είναι για εμάς το γεγονός ότι αποτελούμε τμήμα ενός διεθνικού κινήματος.

Στη συνέχεια, βάσει πρωτοκόλλου, θα υπάρξουν χαιρετισμοί των εκπροσώπων άλλων κοινοβουλευτικών κόμματων και θα ακολουθήσει η κεντρική πολιτική ομιλία του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η επόμενη ημέρα, Σάββατο 5 Ιουνίου, είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στην εσωκομματική συζήτηση πάνω στις θέσεις μας. Για δοθεί χρόνος σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη να εκφραστούν πάνω στις θέσεις μας και να διατυπώσουν τροποποιήσεις και προτάσεις, οι εργασίες για τη συγκεκριμένη μέρα θα ξεκινήσουν λίγο πιο νωρίς, στις 18:30, για να ολοκληρωθούν στις 23:00.

Επειδή υπάρχουν οι γνωστοί περιορισμοί λόγω της πανδημίας, στο χώρο θα βρεθούν μέχρι 500 σύνεδροι και αυτοί που θα παρέμβουν με δια ζώσης ομιλία επιλέχθηκαν με κλήρωση. Οι επιλαχόντες έχουν τη δυνατότητα να στείλουν την παρέμβασή τους στο φόρουμ μας με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, διαρκείας έως 4 λεπτών. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλα τα μέλη του ΜέΡΑ25 θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία μέσω live streaming.

Την τελευταία ημέρα, Κυριακή 6 Ιουνίου, θα υπάρξουν παρεμβάσεις από ανθρώπους των κινημάτων και από συλλογικότητες, γιατί θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντική η αλληλεπίδραση με τα κινήματα. Δεν μπορείς να μιλάς για σοβαρές κοινωνικές αλλαγές μόνο με μια κοινοβουλευτική παρουσία, όσο σοβαρή κι αν είναι. Είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να συμμετέχουμε στα κινήματα, μαζί με όλον αυτόν τον κόσμο που πιέζει για κάτι καλύτερο, με σεβασμό προφανώς προς την κινηματική αυτοτέλεια και αυτονομία.

Για το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου, θα υπάρξει μια καταληκτική ομιλία του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 και θα ακολουθήσει μια όμορφη συναυλία με το Δημήτρη Ζερβουδάκη και το Σπύρο Γραμμένο.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο