Τέρμα στον εμπαιγμό – Να ανοίξει ΤΩΡΑ το λιανεμπόριο και η εστίαση σε όλη τη χώρα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Απρ, 2021

Η πολιτική διαχείριση της πανδημίας έχει καταρρεύσει ολοκληρωτικά – με όλες τις έννοιες της λέξης «ολοκληρωτικά». Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να δομήσει μια συγκεκριμένη πολιτική, και αφήνεται στα πιο νεοφιλελεύθερα ένστικτα της: ένα τοξικό και ταξικό μίγμα του «ο καθένας μόνος του» συνδυασμένο με παράλογα κατασταλτικά μέτρα.

Μόλις χθες, ενόψει και των γιορτών του Πάσχα και του επικείμενου «ανοίγματος» στον τουρισμό, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως το «άνοιγμα του τουρισμού» δεν συνδέεται απαραίτητα με το άνοιγμα της εστίασης, εκπέμποντας το σινιάλο ότι κόπτεται για τις μεγάλες all inclusive ξενοδοχειακές μονάδες και οι επαγγελματίες της εστίασης ας βουλιάξουν.

Η ίδια λογική ισχύει και για το λιανεμπόριο: το μισερό «άνοιγμα» του λιανεμπορίου, μόνο με sms και ραντεβού κόντρα σε κάθε βιωμένη εμπειρία της ψυχολογία του καταναλωτή, δεν είναι παρά ένας κυνικός εμπαιγμός προς τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, όταν η εμπειρία της απρόσκοπτης λειτουργίας των σουπερμάρκετ και των πολυκαταστημάτων δείχνει ότι με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας μπορεί μια να λειτουργήσει κάθε είδους επιχείρηση – αρκεί βέβαια να ανήκει σε ένα ισχυρό λόμπι που να θέλει διακαώς η κυβέρνηση να το εξυπηρετήσει.

Αυτός ο εμπαιγμός της κυβέρνησης προς την κοινωνία, τους μικρομεσαίους και τους εργαζόμενους πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ. Το ΜέΡΑ25 ζητάει να ανοίξει, αύριο κιόλας, το λιανεμπόριο και η εστίαση σε όλη τη χώρα με τα μέτρα και τους όρους που ισχύουν στα σουπερμάρκετ και τα πολυκαταστήματα. Ενώ ταυτόχρονα απαιτούμε το άνοιγμα του τουρισμού να γίνει με μοριακό τεστ 72 ωρών και rapid τεστ κατά την είσοδο στη χώρα.

Ταυτόχρονα πρέπει άμεσα να αποσυρθούν τα αναποτελεσματικά αυταρχικά μέτρα των sms και της νυχτερινής απαγόρευσης, αλλιώς θα έχουμε τη φαιδρή εικόνα μιας χώρας που θα γιορτάζει τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της με τους κατοίκους της να είναι κατ’ οίκον φυλακισμένοι και μόνο οι Γερμανοί, Άγγλοι κλπ τουρίστες θα σουλατσάρουν ελεύθεροι.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο