Τα ψέματα του «Πρώτου Θέματος» για τον Γ. Βαρουφάκη δεν μας πτοούν – Η αντιγραφή τους από το ΚΚΕ μας θλίβει

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Μαρ, 2023

Το 2015, στην σύγκρουσή του με την τρόικα που πίεζε για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ (η οποία τελικά έγινε, μετά την συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τα σημερινά τραγικά αποτελέσματα), ο Γιάνης Βαρουφάκης αντιπρότεινε εναλλακτικό αναπτυξιακό μοντέλο που θα διατηρούσε τον ενιαίο, δημόσιο ΟΣΕ – ένα μοντέλο κοντά σε εκείνο που έφερε υπερσύγχρονους, δημόσιους σιδηρόδρομους στην Κίνα μέσω συνεργασίας με Ιαπωνικές και Κινεζικές εταιρείες (π.χ. Kawasaki, CRC). Όταν τροϊκανός τον ρώτησε, ειρωνικά, «πόσα θα ζητήσετε από τους Κινέζους για να σας καταθέσουν προσφορά», ο κ. Βαρουφάκης του απάντησε: «Αν είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν €5 δις, με ένα ευρώ θα ήμουν ευχαριστημένος.»

Το 2015, στο πλαίσιο της δολοφονίας του χαρακτήρα του τότε Υπουργού Οικονομικών, το «Πρώτο Θέμα» διαστρέβλωσε την πρότασή του υπό τον τίτλο: «Βαρουφάκης: Πουλάμε τον ΟΣΕ ακόμα και για ένα ευρώ…». Καμία έκπληξη ως εδώ. Χτες, την ώρα του θρήνου για τα θύματα της εγκληματικής ιδιωτικοποίησης η εφημερίδα της Νεολαίας του ΚΚΕ αναπαράγει εκείνο το εμετικό δημοσίευμα.

Αν αυτή ήταν η πρώτη φορά που μέσο ενημέρωσης του ΚΚΕ αντιγράφει ακροδεξιές διαστρεβλώσεις εναντίον του Γραμματέα του ΜεΡΑ25, δεν θα το σχολιάζαμε. Θα θεωρούσαμε ότι ο συντάκτης του «Οδηγητή» παρασύρθηκε από το «Πρώτο Θέμα». Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά. Το 2012 η ακροδεξιά, αντισημιτική, νεοφασίζουσα εφημερίδα «ΣΤΟΧΟΣ» χαρακτήρισε τον Γ. Βαρουφάκη ως «άνθρωπο του Σόρος» – χαρακτηρισμό που επανέλαβε ο Δ. Κουτσούμπας το 2019. Για να μην θυμηθούμε τη δημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη» πλαστογραφημένης επιστολικής ψήφου υπέρ του Μνημονίου που, δήθεν, έστειλε ο Γ. Βαρουφάκης στην τότε Πρόεδρο της Βουλής.

Το ΜέΡΑ25 κάνει μονομέτωπο αγώνα εναντίον των ολιγαρχών, εναντίον της τυραννίας του κεφαλαίου, της πατριαρχίας, των πολεμοκάπηλων, των εκμεταλλευτών Ανθρώπων και Φύσης. Αγώνα εναντίον του ΚΚΕ και άλλων αριστερών δυνάμεων δεν κάνουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα απαντάμε όταν, χέρι-χέρι με το «Πρώτο Θέμα» και τον «Στόχο», διαστρεβλώνουν την αλήθεια για το ΜέΡΑ25, τις θέσεις και το ήθος μας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο