Ε. Έντμαν: Οι καταστροφικές ιδιωτικοποιήσεις που οδήγησαν στην τραγωδία ήταν σχεδιασμένες και εφαρμοσμένες από την ίδια Ε.Ε.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Μαρ, 2023

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι αρχιτέκτονες της μόνιμης φτωχοποίησης του ελληνικού κράτους και της καταστροφικής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας του, είχαν τις σημαίες τους μεσίστιες ως ένδειξη συμπαράστασης για τη τραγωδία στα Τέμπη.

Μιλάμε για την ίδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ενορχήστρωσε την εσπευσμένη ιδιωτικοποίηση και ανάγκασε το ελληνικό δημόσιο να κατακερματίσει τον ΟΣΕ για να πουλήσει το μόνο κερδοφόρο κομμάτι του (τη μεταφορική σιδηροδρομική εταιρία) στην χρεοκοπημένη Ferrovie dello Stato Italiane έναντι του ευτελούς ποσού των 45 εκατομμυρίων ευρώ. Οι ίδιοι που συγχρόνως παραπέμπουν την Ελληνική κυβέρνηση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χαώδη κατάσταση στο σιδηροδρομικό δίκτυο που οι δικές τους πολιτικές δημιούργησαν. Αυτοί που θεωρούσαν τις διαμαρτυρίες των εργαζόμενων για την άθλια κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου ως αριστερές γραφικότητες συνδικαλιστών που αρνούνται να αποδεχτούν τον εκμοντερνισμό που δήθεν φέρνει η ιδιωτικοποίηση.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η κοροϊδία της ΕΕ και των μνημονιακών κυβερνήσεων που την υπηρετούν τυφλά. Τις σημαίες είτε να τις ανεβάζουν να κυματίζουν περήφανες για τα αποτελέσματα των πολιτικών τους, ή να τις κατεβάσουν τελείως, αποδεχόμενοι την αποτυχία τους. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί ύβρη προς τους νεκρούς και τους τραυματίες της τραγωδίας.

Δήλωση Eκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Έρικ Μιλτιάδη Έντμαν

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο