Τα χοντροκομμένα ψέματα της μαύρης κυβερνητικής προπαγάνδας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Απρ, 2020

1. «Ο Γιάνης Βαρουφάκης πήγαινε διακοπές στην Αίγινα»

Ο ΓΒ βρισκόταν στην Αίγινα μέρες πριν την επιβολή του περιορισμού της κυκλοφορίας.

2. Ένας βουλευτής έχει δικαίωμα να κυκλοφορεί, παρά την απαγόρευση;

Ο προσωρινός περιορισμός της κυκλοφορίας στους πολίτες για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, επιβλήθηκε στις 21/3/20, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (20036/22-3-2020, ΦΕΚ Β’ 986). Η ΚΥΑ στο πρώτο άρθρο της αναφέρει ρητά:

«Ο περιορισμός δεν καταλαμβάνει μέλη της Κυβέρνησης, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς, Ειδικούς Γραμματείς και Υπηρεσιακούς Γραμματείς, Βουλευτές, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους»

Ο ΓΒ ως Βουλευτής και πολύ περισσότερο ως αρχηγός κοινοβουλευτικού πολιτικού κόμματος, όχι απλώς είχε το δικαίωμα, αλλά ήταν υποχρέωσή του να πάει στη Βουλή και να ασκήσει τα καθήκοντά του. Αυτονόητη προϋπόθεση για αυτό ήταν, προφανώς, να μετακινηθεί από τον τόπο κατοικίας του.

3. Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε δικαίωμα να επιστρέψει στην Αίγινα, δηλαδή στον τόπο διαμονής του;

Οι διατάξεις επιβάλλουν απαγόρευση κυκλοφορίας και όχι την υποχρέωση επιστροφής στον τόπο της κύριας κατοικίας σου άν κατά το χρόνο έκδοσής της βρίσκεσαι αλλού. Εάν θες να γυρίσεις σπίτι σου μπορείς, με το Ε1. Δεν υποχρεούσαι.

Ένας Βουλευτής που μετακινείται για να ασκήσει τα καθήκοντά του στη Βουλή, δεν απαιτείται να έχει μαζί του κανένα Ε1, διότι η συγκεκριμένη μετακίνηση εμπίπτει στη γενική εξαίρεση των Βουλευτών της παραγράφου 1 της ΚΥΑ.

Η επίδειξη του Ε1 αποσκοπεί να περιορίσει τις άσκοπες ή μη-απαραίτητες μετακινήσεις των πολιτών. Η κυκλοφορία ενός πολιτικού αρχηγού για να εκπροσωπήσει το κόμμα του σε συζήτηση στη Βουλή δεν είναι άσκοπη.

Η στοχοποίηση, από τη μαύρη κυβερνητική προπαγάνδα, πολιτικών αντιπάλων της αποτελεί συνειδητή απαξίωση και επικίνδυνη υπονόμευση του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και της δημοκρατίας.

Αναλυτικότερα μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο της ΕΦ.ΣΥΝ: Μετακίνηση των βουλευτών: ανευθυνότητα ή θεσμική εγγύηση;

4. Έκανε σωστά τον έλεγχο ο υπάλληλος του Λιμενικού;

Ο υπάλληλος του Λιμενικού στην Αίγινα, όφειλε να γνωρίζει το νόμο και την εξαίρεση των Βουλευτών από την απαγόρευση κυκλοφορίας. Η επίδειξη της ταυτότητας Βουλευτή είναι επαρκής.

Η κοινή λογική λέει ότι έλεγχος επιβατών γίνεται και στην επιβίβαση και στην αποβίβαση. Μάλιστα, για την αποτροπή των πραγματικά μη αναγκαίων μετακινήσεων, – όπως όλοι οι πολίτες μπορούν εύκολα να καταλάβουν – είναι σημαντικότερος ο προληπτικός έλεγχος της επιβίβασης.

Ωστόσο, στον Πειραιά, σωστά, δεν έγινε έλεγχος επιβίβασης στον Γιάνη Βαρουφάκη. Στην Αίγινα, αντιθέτως, έγινε έλεγχος αποβίβασης και σχηματίσθηκε και «δικογραφία»! Που έκανε σωστά το Λιμενικό τη δουλειά του; Στον Πειραιά ή στην Αίγινα;

5. Τότε γιατί όλος αυτός ο ντόρος;

Την περασμένη Πέμπτη 9 Απριλίου, ο Γιάνης Βαρουφάκης προειδοποίησε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, για τους κινδύνους μιας συναίνεσης σε νέο δάνειο από τον ESM «πουλώντας» έτσι το θεραπευτικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη ευρωομόλογο. Συγκεκριμένα μίλησε για:

• Πτώση του ΑΕΠ τουλάχιστον -10%, μάλλον πιο κοντά στο -18%
• Πρωτογενές έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο -15%
• Ποσοστό χρέους, ως προς το ΑΕΠ, μεταξύ 210% και 220%.

Την περασμένη Πέμπτη 9 Απριλίου, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 εξήγησε πως, οι αριθμοί αυτοί που γεννά η συνθηκολόγηση στο Eurogroup, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην επιβολή από την τρόικα νέων μέτρων λιτότητας ύψους 10% του ΑΕΠ. Λιτότητα που θα ολοκληρώσει την ερημοποίηση της χώρας.

Ήταν μια δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση και γι αυτό έκαναν αυτό που ξέρουν: αντιπερισπασμό ώστε αντί να συζητείται η συνθηκολόγηση στο Eurogroup και το στυγνό 5ο Μνημόνιο, να λοιδορηθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης, παρουσιαζόμενος ως «παράνομα» μετακινούμενος, επειδή… τόλμησε να πάει στη Βουλή και να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες για το δυστοπικό μέλλον που τους περιμένει.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο