Τα 20.000.000 λοιδωρούν τα 2.000

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Ιούλ, 2020

Σύσσωμη η «λίστα Πέτσα» αναπαρήγαγε αποσπασματικά ως χθεσινή, την πρόταση του ΜέΡΑ25 στην αρχή της κρίσης του κορωνοϊού για την ενίσχυση των πολιτών της ΕΕ με το ποσό των 2000 ευρώ μέσω της ΕΚΤ, για το διάστημα που θα χρειαζόταν να παραμείνουν έγκλειστοι.

Η πρόταση αυτή, η οποία είχε διατυπωθεί δημόσια στις 26 Μαρτίου 2020, είχε ένα σκεπτικό και μια τεκμηρίωση η οποία επίτηδες απουσίαζε από το χθεσινό «ρεπορτάζ». Εγείρονται επίσης πολλαπλά θέματα δεοντολογίας που ξεκινάνε από την παραπληροφόρηση της ημερομηνίας, μέχρι τη διακωμώδηση μέσω φωτογραφιών και επιλογής λεζάντας, μιας τεκμηριωμένης πρότασης ενός κοινοβουλευτικού κόμματος. Το μεγαλύτερο όμως δημοσιογραφικό ατόπημα είναι η αυτούσια και ακούσια αντιγραφή του ενός μέσου από το άλλο, χωρίς καμία έρευνα, διασταύρωση, ή έστω παραλλαγή: ένας ξεκινάει με ένα fake news, και μετά αναπαράγεται σαν ιός.

Τι λέει λοιπόν η πρόταση αυτή και γιατί δόθηκε ιδιαίτερη σπουδή να παρουσιαστεί ως αδιανόητη; Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση τριών σημείων:

Βήμα 1: Η ΕΚΤ να εκδώσει €1 τρις ευρωομολόγων

Βήμα 2: €2000 μετρητά για κάθε πολίτη της Ευρωζώνης (σύ

Βήμα 3: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανάκαμψης & Πράσινων Επενδύσεων

Για το δεύτερο βήμα, που απομονώθηκε και διαστρεβλώθηκε, σημειώναμε:

– Μην αφήσετε κανέναν να σας πει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει: Η κυβέρνηση του Hong Kong πίστωσε το λογαριασμό του κάθε πολίτη με 1250 δολάρια ΗΠΑ πριν μερικές μέρες. Το ίδιο έκανε και η κυβέρνηση της Αυστραλίας νωρίτερα.

-Μην αφήσετε κανέναν να σας πει ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα: Το κόστος των €2000 ανά κάτοικο της Ευρωζώνης ισοδυναμεί με €750 δις, που είναι ακριβώς το ποσό που πρόσφατα ανακοίνωσε η ΕΚΤ ότι θα «τυπώσει» ώστε να αγοράσει ομόλογα από τις τράπεζες και τα ταμεία.

– Μην αφήσετε κανέναν να σας πει ότι είναι άδικο να τα πάρουν και οι έχοντες: Στο τέλος του χρόνου, η εφορία μπορεί κάλλιστα να πάρει μεγάλο μέρος (ή και όλο το ποσό) των €2000 πίσω από έχοντες που δεν τα είχαν ανάγκη.

To καλύτερο; Δύο μέρες μετά την πρόταση τυπώματος 750 δις προς ανακούφιση των πολιτών, η Λαγκάρντ ανακοίνωσε το τύπωμα… 750 δις για να τα μοιράσει, όμως, στις τράπεζες!

Κατανοούμε ότι πρέπει να παρουσιαστεί ως αδιανόητο το να δοθούν απ΄ευθείας στους πολίτες ποσά τα οποία ήδη έχουν δοθεί πολλάκις στις Τράπεζες, δήθεν για να σώσουν την οικονομία, άρα και τους πολίτες, αλλά που στην πραγματικότητα πέφτουν σε μια μαύρη τρύπα που μνημονιακές κυβερνήσεις και ανεξέλεγκτοι τραπεζίτες συγκαλύπτουν προς αμοιβαίο όφελος.

Το ΜέΡΑ25 όμως θα είναι εδώ, επίμονα, ανυποχώρητα με λύσεις, για τους ανθρώπους, όχι για την εξουσία. Όπως η ολοκληρωμένη πρόταση που καταθέσαμε πρόσφατα για την προστασία των πολιτών από τις συνέπειες της επερχόμενης ολέθριας οικονομικής ύφεσης που θα έρθει λόγω ακριβώς της αδυναμίας της ΕΕ και του μνημονιακού τόξου να υπηρετήσουν οποιονδήποτε άλλο από μια υπερευνοημένη ελίτ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο