Συντονιστές ΚΕ στην Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25: Καλούμε σε συστράτευση τις πιο αγωνιστικές και κινηματικές δυνάμεις ενόψει εκλογών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Ιούλ, 2022

Συνεδριάζει για δεύτερη φορά η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 με θέμα την προετοιμασία του προεκλογικού αγώνα του κόμματος.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, εισήγηση προς το σώμα απηύθυναν οι Συσυντονιστές της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Κώστας Ντάσκας και Λίτσα Αλεξάκη.

Η Λίτσα Αλεξάκη επανέλαβε το κάλεσμα του ΜέΡΑ25 για συστράτευση λέγοντας πως: “καλούμε όλες και όλους σε συστράτευση και ειδικά τις πιο αγωνιστικές κομματικές και κινηματικές δυνάμεις, στους δρόμους, στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς“Συστράτευση ρήξης, όχι διαχείρισης και εναλλαγής” επισήμανε ακόμα η συντονίστρια της ΚΕ του ΜέΡΑ25 και κατέληξε λέγοντας: “συστράτευση και στην εκλογική μάχη φυσικά, όποτε αυτή γίνει”.

Από την πλευρά του ο Κώστας Ντάσκας ανέφερε πως η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τα έχει βάλει σχεδόν με κάθε κοινωνική ομάδα και είναι πασιφανές πως κινείται με μοναδικό της γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ολιγαρχίας. “Ούτε όμως η Αξιωματική Αντιπολίτευση καρπώνεται αυτή την πραγματικά τεράστια δυσαρέσκεια κι αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις κρίσιμες, στρατηγικές επιλογές, βάζει πλάτη και δίνει διαπιστευτήρια στο σύστημα” υπογράμμισε ο συντονιστής της ΚΕ.

Ο Κώστας Ντάσκας ακόμα τόνισε πως πρέπει το ΜέΡΑ25 να περάσει και στην επόμενη φάση, κάτι που γίνεται με το ανοιχτό κάλεσμα του κόμματος. “Θέλουμε να υπάρξει μια ενωτική δύναμη για τον αγωνιστικό, κινηματικό χώρο, αλλά και για τους ανένταχτους που έχουν πάει σπίτι τους μετά το 2015” ανέφερε χαρακτηριστικά ο συντονιστής και συμπλήρωσε: “η επόμενη φάση θα είναι πιο σκληρή, η ολιγαρχία δείχνει τα δόντια της, όμως εμείς θα έχουμε σύμμαχο μας τον κόσμο”.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο νέος Συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και Κινηματικής Εξόρμησης (ΟΕΣΚΕ) Γιάννης Αναστασσόπουλος ο οποίος κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ανέφερε πως παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού, είναι πολύ πιθανόν να γίνουν πρόωρες εκλογές και γι’ αυτό θα πρέπει το κόμμα να τεθεί σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας.

“Προχωράμε άμεσα στην ανασυγκρότηση των Οργανώσεων Βάσης μας και των Περιφερειακών Συντονιστικών Επιτροπών, αλλά και σε μαζικές εξορμήσεις σε χώρους όπου συγκεντρώνεται κόσμος και ιδίως η νεολαία, όπου το κόμμα έχει ιδιαίτερη απήχηση, αλλά και φυσικά σε λαϊκές συνοικίες και γειτονιές, στην Αθήνα, στην περιφέρεια, παντού” ανέφερε ο Συντονιστής της ΟΕΣΚΕ.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο