Συντονισμένη από την ολιγαρχία η επίθεση στο ΜέΡΑ25

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Μαρ, 2022

«Έχετε παρατηρήσει  –ίσως να μην το έχετε, εμείς το έχουμε παρατηρήσει πάντως– ότι κάθε φορά που αναφέρω το όνομα του κ. Λάτση, του κ. Βαρδινογιάννη, του κ. Μαρινάκη, οποιουδήποτε ολιγάρχη, το ΜέΡΑ25 ξαφνικά χάνει 1% από τις δημοσκοπήσεις; Σε λίγο θα μας πάτε σαν τα αρνητικά επιτόκια να μας δίνετε αρνητικά ποσοστά.» Απόσπασμα από την ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στη Βουλή (10/02/2020)

Όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, η άτυπη κήρυξη της προεκλογικής περιόδου (μέσα από διαρροές στα ΜΜΕ), σήμανε και την επίσημη «κήρυξη βρώμικου πολέμου» από τους εντολοδόχους του Μνημονιακού τόξου ενάντια σε όσους στέκονται ανάχωμα στα σχέδιά τους για «μνημονιακή συγκυβέρνηση».

Έχει ούτως ή άλλως προηγηθεί η «εμπροσθοφυλακή» των μαγειρεμένων δημοσκοπήσεων. Όπως είπε πρόσφατα και ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στη Βουλή, «κάθε φορά που ονοματίζουμε έναν ολιγάρχη, όλως τυχαίως «χάνουμε» και μια μονάδα στις δημοσκοπήσεις».

Τώρα ήρθε η ώρα του «βαρέως πυροβολικού», που δεν είναι άλλο από την  ανεξαρτητοποίηση της Αγγελικής Αδαμοπούλου στις 8/03/2022, μία μέρα μετά τα μαζικά ρεπορτάζ για επικείμενη κήρυξη πρόωρων εκλογών. Μια ουσιαστικά προαναγγελθείσα αποχώρηση από το ΜέΡΑ25 και προσχώρηση στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναδείχτηκε και μεγιστοποιήθηκε από πολύ συγκεκριμένα ΜΜΕ, με τρόπο που δεν είναι δυνατό να αγνοηθεί.

«Ρεπορτάζ» με πανομοιότυπη δομή και κοινή φρασεολογία, εμφανίστηκαν  την ΙΔΙΑ μέρα σε φαινομενικά τελείως ασύνδετα μεταξύ τους Μέσα. Εφημερίδες που ανήκουν απευθείας ή επηρεάζονται από ολιγάρχες (Βήμα, συμφερόντων Μαρινάκη, Πρώτο Θέμα, συμφερόντων Λάτση). Είναι αυταπόδεικτη εδώ ή ύπαρξη «κοινού κέντρου» που δομεί και διακινεί το αφήγημα, πιθανότατα με τη δοκιμασμένη μορφή non paper.

 Ένα μόνο πράγμα έχουμε να τους πούμε:

 Σας βλέπουμε. Σας ξέρουμε.

Και θα συνεχίσουμε να αφιερώνουμε τη ζωή μας στο ξήλωμα του θανάσιμου εναγκαλισμού σας με όλους τους θεσμούς αυτής της χώρας, που αξίζει μια καλύτερη Μέρα, μακριά από τα νύχια σας.
.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο