Συνέντευξη τύπου στα Χανιά από τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη

Συνεντεύξεις - videos
21 Ιούλ, 2020

Συνέντευξη τύπου στα Χανιά (στο «καφέ Κήπος») θα παραχωρήσει την Τετάρτη 22 Ιουλίου ο πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης που θα αποκαλύψει τι ακριβώς συμβαίνει με τα «70 δις» που διαφημίζει η κυβέρνηση ότι έλαβε από την Ε.Ε. αλλά και θα απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όπως τόνισε ο κ.Βαρουφάκης μιλώντας σε ΜΜΕ της Κρήτης τα 70 δις που διαφημίζει ο Πρωθυπουργός δεν υπάρχουν. Πρόκειται για 19 δις χρηματοδότησης, 12,5 δις δάνεια και τα υπόλοιπα αφορούν το νέο ΕΣΠΑ.

Από τα 19 δις της χρηματοδότησης ένα μεγάλο μέρος τους θα πάει στις εγγυήσεις και στις ίδιες της πληρωμές στην Κομισιόν για να δανειστεί τα περιβόητα 750 από τις χρηματαγορές. Άρα μιλάμε καθαρά για γύρω στα 10 δις σε βάθος 3-4 ετών.

Τα δάνεια (12,5 δις) δεν βοηθούν τον πτωχευμένο και θα τα δανειστούμε και με χειρότερους όρους από ότι στις αγορές. Τέλος το ΕΣΠΑ καλό είναι, αν και κουτσουρεμένο κι αυτό συγκριτικά με το προηγούμενο, όμως όπως και στη προηγούμενη μνημονιακή δεκαετία, το ΕΣΠΑ δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση.

Τέλος κανείς δεν μιλάει για την ουσία που είναι η δημοσιονομική πολιτική, το φετινό δυσθεώρητο έλλειμα του κρατικού προϋπολογισμού και την επίτευξη από του χρόνου πλεονάσματος όπως δεσμεύτηκε ήδη ο κ. Σταϊκούρας.

Αυτό είναι που καθιστά το 5ο μνημόνιο αναπόφευκτο από μια Κυβέρνηση που σε αντίθεση με τον κ. Ρούτε δεν τολμάει να βάλει βέτο στη σύνοδο κορυφής και στο Eurogroup για πολύ πιο σημαντικά και καίρια ζητήματα.

Το πρόγραμμα του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 στα Χανιά.

9:30 Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Συνάντηση με Διοικητή, Γιατρούς, Εργαζομένους

11:00 Σύσκεψη με Εργατικό Κέντρο Χανίων & Σωματεία Εργαζομένων σε τουρισμό – επισιτισμό.

13.00 Συνέντευξη τύπου στο «Καφέ Κήπος»

19.00 Συζήτηση με πολίτες και δανειολήπτες για το ζήτημα των Πλειστηριασμών & την πρόταση του Μέρα25 για την προστασία της Κατοικίας στο “καφέ Κήπος” και στη συνέχεια συζήτηση με μέλη και φίλους του ΜέΡΑ25 επίσης στο “καφέ Κήπος”

Η συνέντευξη τύπου θα μεταδοθεί σε Live Streaming στην σελίδα του ΜέΡΑ25 στο Facebook και το YouTube.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο