Συνέλαβε Άραβες μειονοτικούς το Ισραήλ – Έκκληση μέσω του ΜέΡΑ25

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Νοέ, 2023

Το ΜέΡΑ25 έλαβε και αναμεταδίδει επείγουσα έκκληση για διεθνή παρέμβαση μετά τις συλλήψεις πέντε μελών της παλαιστινιακής μειονότητας στο Ισραήλ.  Την έκκληση συνυπογράφουν το Κομμουνιστικό Κόμμα του Ισραήλ (ΚΚΙ) και το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα (Jabha-Hadash). Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Mohammed Barakeh, πρόεδρος της Επιτροπής για την Εποπτεία της Αραβο-ισραηλινής μειονότητας του Ισραήλ.

Στο κείμενο της έκκλησης αναφέρεται:

9 Νοεμβρίου 2023, 12:30μμ

Τουλάχιστον πέντε ηγέτες της παλαιστινιακής μειονότητας στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Ανώτατης Επιτροπής Εποπτείας, Muhammad Barakeh και των πρώην βουλευτών Haneen Zoabi και Sami Abu Shadeh, καθώς και των Yossef Tatour και Mahmoud Mawasi μελών της Επιτροπής Εποπτείας συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης 9/11 κατά τη διάρκεια ειρηνικής αγρυπνίας που ζητούσε κατάπαυση του πυρός στη Ναζαρέτ. Κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα της Ναζαρέτ, εν αναμονή της ανάκρισης. Ο Mohammad Barakeh μεταφέρθηκε σε άλλο αστυνομικό τμήμα στο Beit She’an.

Η Ανώτατη Επιτροπή Εποπτείας είναι το ανώτατο επίσημο όργανο της αραβο-παλαιστινιακής μειονότητας στο Ισραήλ, αποτελούμενο από το Αραβικό Συμβούλιο Δημάρχων, πρώην και νυν βουλευτές και άλλους εκπροσώπους. Η σύλληψη των ηγετών της είναι ένα δρακόντειο αντιδημοκρατικό μέτρο, το οποίο αντανακλά τη συνεχή επίθεση του Ισραήλ στην ελευθερία του λόγου και του συνεταιρίζεσθαι και τα πολιτικά δικαιώματα του παλαιστινιακού πληθυσμού.

Οι παράνομες συλλήψεις έρχονται σε συνέχεια των διαταγών που εξέδωσε η ισραηλινή αστυνομία για την απαγόρευση όλων των διαδηλώσεων που ζητούν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και της κατοχής, οι οποίες επικυρώθηκαν χθες (8 Νοεμβρίου) από το ανώτατο ισραηλινό δικαστήριο. Αντανακλά την ταχεία εντατικοποίηση της κρατικής καταστολής κατά της παλαιστινιακής μειονότητας, η οποία περιλαμβάνει τη νομική δίωξη πολιτών που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στη Γάζα ή την παλαιστινιακή τους ταυτότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και τις άμεσες τροποποιήσεις των Κανονισμών Έκτακτης Ανάγκης, οι οποίοι εγκρίνουν τη χρήση πραγματικών πυρών σε διαδηλώσεις άοπλων πολιτών.

Το Ισραήλ λαμβάνει μαζική υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα για την καταπολέμηση της Χαμάς με το πρόσχημα ότι είναι ένα δημοκρατικό κράτος. Τα δημοκρατικά κράτη δεν καταστέλλουν την πολιτική αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια πολέμων, ακριβώς όταν η διαφωνία και η δημόσια κριτική είναι πιο σημαντικές για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιών. Τα δημοκρατικά κράτη δεν διώκουν τις μειονότητές τους, απειλώντας να συλλάβουν, να τραυματίσουν ή να σκοτώσουν όσους υποστηρίζουν την ταυτότητά τους. Τα δημοκρατικά κράτη δεν θέτουν υπό κράτηση την ηγεσία των μειονοτήτων.

Από τις 7 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε αυτός ο πόλεμος, η παλαιστινιακή ηγεσία, με επικεφαλής την Επιτροπή Εποπτείας, επέδειξε το υψηλότερο επίπεδο δημόσιας ευθύνης και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να αποκλιμακώσει τις εντάσεις μεταξύ Αράβων και Εβραίων μέσα στο Ισραήλ. Το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί από αυτές τις συλλήψεις είναι ότι η ακραία ρατσιστική κυβέρνηση του Ισραήλ κάνει ό,τι μπορεί για να πυροδοτήσει περισσότερη βία μεταξύ Εβραίων και Αράβων, αυτή τη φορά εντός των συνόρων του κράτους.

Σας καλούμε να ενεργήσετε τώρα για να υποχρεώσετε το Ισραήλ να απελευθερώσει τους ηγέτες, καθώς και όλους τους Παλαιστίνιους πολίτες που κρατούνται παράνομα και χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από το Ισραηλινό κράτος

Σας ζητάμε να συνεχίσετε να υψώνετε τη φωνή σας ενάντια στις φρικαλεότητες που διαπράττονται στη Γάζα και ενάντια στην καταστολή της νόμιμης διαφωνίας από το Ισραήλ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο